EAST SAFARI RALLY 2020 by PSALTIS ENEOS – Μέρα 1η: Σε δικό του αγώνα ο Γαλαταριώτης

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη μέρα του East Safari Rally by Psaltis Eneos, εναρκτήριο αγώνα του Παγκυπριου Πρωταθληματος Ράλι. Την εκκίνηση του αγώνα έδωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος με 23 αυτοκίνητα να ξεκινούν τον αγώνα.

Η πρώτη μέρα περιλάμβανε τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές με το δεύτερο πέρασμα από αυτές να διεξάγετε υπο απόλυτο σκοτάδι.

Οι Petrolina ENI Racing Team, Γαλαταριώτης-Ιωάννου, σε όλη τη διάρκεια της μέρας ήταν σε δικό τους αγώνα καθώς οδήγησαν ταχύτατα το Volkswagen Polo R5 κερδίζοντας όλες τις ειδικές του Σαββάτου. Με αυτή τους την απόδοση απέκτησαν σαφές προβάδισμα νίκης, παρά το γεγονός ότι στις βραδινές ειδικές είχαν πρόβλημα με τους προβολείς του αγωνιστικού.

Οι περσινοί πρωταθλητές Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) είναι σε μεγάλη μάχη με τους Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου-Κυριάκου (Hyundai i20 R5). Οι τελευταίοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα και ήταν ταχύτεροι από τους πρωταθλητές στις δυο πρώτες ειδικές διαδρομές.

Στη συνέχεια όμως οι Παντελή-Χριστοδούλου αντέδρασαν και σημειώνοντας ταχύτερους χρόνους από τους αντιπάλους τους στις επόμενες τέσσερις ειδικές και κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη μέρα δεύτεροι έχοντας πλεονέκτημα 12 δευτερολέπτων.

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποιούν και οι Χειλιμήντρης-Δαμιανού (Mitsubishi Lancer EVO10) οι οποίοι είναι τέταρτοι γενικής ενώ πέμπτοι και πρώτοι στην κατηγορία RCS2 είναι οι Τάππος-Ιωάννου (Mitsubishi Lancer EVO7).

Την εξάδα συμπληρώνουν οι Ρούσου-Χριστοφή (Mitsubishi Lancer EVO10), με τους Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO10) και Φιλίππου-Δημητρίου (Subaru Impreza) να είναι στην 7η, 8η θέση αντίστοιχα.

Στην 9η θέση και πρώτοι δικίνητοι είναι οι Χατζηματθαίου-Θεοφάνους (Honda Civic) και δεύτεροι στη δικήνητη κατηγορία και 10οι γενικής είναι οι Μανώλη-Ευριπίδου επίσης με Honda Civic.

Από τα 23 αυτοκίνητα που εκκίνησαν σήμερα κατάφεραν εγκατέλειψαν τα 10. Από τις κυριότερες εγκαταλείψεις είναι αυτές των Ζήνωνος-Χριστοφή, Γιώργου και Παύλου Εγγλέζου, Τιμοθέου-Χρυσοστόμου και Ποσείδια-Κωνσταντίνου.

Ο αγώνα συνεχίζετε και ολοκληρώνετε αύριο με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές, με τον τερματισμό να είναι μπροστά από το οίκημα της ΣΕΚ στο Παραλίμνι γύρω στις 14:30 το μεσημέρι.