EAST SAFARI RALLY 2020 by PSALTIS ENEOS: Ιδανικό ξεκίνημα για τον Γαλαταριώτη

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι 2020, East Safari Rally byPSALTIS ENEOS. Ο φετινός αγώνας σημαδεύτηκε από τις πολλές εγκαταλείψεις αφού στο τέλος της ημέρας από τα 23 αυτοκίνητα που πήραν εκκίνηση κατάφεραν να τερματίσουν μόλις τα 10.

Οι Petrolina ENI Racing Team Γαλαταριώτης-Ιωάννου έκαναν ιδανικό ξεκίνημα στο φετινό πρωτάθλημα αφού κατάφεραν μετά από εκπληκτική εμφάνιση να ανεβάσουν το Volkswagen Polo R5 πρώτο στη ράμπα του τερματισμού. Η υπεροχή τους ήταν σχεδόν καθολική καθώς κατάφεραν να κερδίσουν τις 11 από τις 12 ειδικές του αγώνα.

Το ενδιαφέρων κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας ήταν στραμμένο στη μάχη μεταξύ των Petrolina ENI Racing Team Γιάγκου-Κυριάκου (Hyundai I20 R5) και των περσινών πρωταθλητών Παντελή-Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO10) για τη δεύτερη θέση.

Το δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με διαφορά 12 δευτερολέπτων υπέρ των Παντελή-Χριστοδούλου και οι Γιάγκου-Κυριάκου έπρεπε να πιέσουν για να μπορέσουν να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα. Έγιναν συγκλονιστικές μάχες στα έξι ειδικές της Κυριακής, με τους Γιάγκου-Κυριάκου να είναι σε όλες ταχύτεροι από τους αντιπάλους τους, ενώ παράλληλα κέρδισαν 11η ειδική, υπερκαλύπτοντας την εις βάρος τους διαφορά.

Στην τελευταία ειδική ήταν και πάλι ταχύτεροι και οι Παντελή-Χριστοδούλου έκαναν την ύστατη προσπάθεια για να απαντήσουν, όμως μετά και από έξοδο που είχαν συμβιβάστηκαν τελικά με την τρίτη θέση, με τους Γιάγκου-Κυριάκου να ανεβαίνουν μετά από πολύ καλή απόδοση δεύτεροι στο βάθρο.

Μετά από πολύ καλή επίδοση, τέταρτοι γενικής και πρώτοι στην κατηγορία RC2 τερμάτισαν οι Χειλιμήντρης-Δαμιανού (MitsubishiLancer EVO10). Είχαν τις μάχες τους με τους Αντωνίου-Πιερή (Mitsubishi Lancer EVO10) κατά τη διάρκεια της Κυριακής, με τους τελευταίους να ολοκληρώνουν με το νέο απόκτημα, ένα MitsubishiLancer EVO10 R4, στην πέμπτη θέση γενικής. Σταθερό αγώνα μακριά από προβλήματα είχαν οι Ρούσου-Χριστοφη (MitsubishiLancer EVO10) οι οποίοι ολοκλήρωσαν στην έκτη θέση γενικής.

Δυνατές μάχες έγιναν στη δικίνητη κατηγορία με τα αποτελέσματα να αλλάζουν συνεχώς. Οι Χατζηματθαίου-Θωμά (Honda Civic) ήταν το πλήρωμα που ήταν στην πρωτοπορία και τους Μανώλη-Ευριπίδου να βρίσκονται στη δεύτερη θέση. Και σε αυτή την περίπτωση έγιναν μάχες με τους Χατζηματθαίου-Θεοφάνους να ελέγχουν τον αγώνα και να διατηρούνται στην πρώτη θέση.

Όλα όμως έμελλε να αλλάξουν στη 10η ειδική καθώς αντιμετώπισαν μηχανικό πρόβλημα το οποίο τους ανάγκασε σε εγκατάλειψη. Μετά από αυτή την εξέλιξη οι Μανώλη-Ευριπίδου ξεκίνησαν τη χρονιά με νίκη, ενώ παράλληλα ήταν και 7οι στη γενική κατάταξη.

Οι Τανούσης-Χριστοδούλου (Toyota Yaris) τερμάτισαν στη δεύτερη θέση της δικήνητης κατηγορίας και πρώτοι στην κατηγορία RC4. Στην ίδια κατηγορία οι Τζιωρτζής-Αριστοδήμου τερμάτισαν στη δεύτερη θέση.

Τέλος, στην κατηγορία RCS2, τη νίκη πήρε το πλήρωμα των Έλληνα-Μιχαήλ (Mitsubishi Lancer EVO6) οι οποίοι οδήγησαν σταθερά χωρίς να πάρουν περιττά ρίσκα Πέραν από τη νίκη στην κατηγορία όπου έτρεχαν ολοκλήρωσαν τον αγώνα στην 8η θέση γενικής. Και σε αυτή την κατηγορία ήρθαν τα πάνω κάτω καθώς οι Τάππος-Ιωάννου (Mitsubishi Lancer EVO7) και ενώ προηγούνταν στην κατηγορία, εγκατέλειψαν στην τελευταία ειδική διαδρομή.

Αρκετές ήταν οι εγκαταλείψεις όπως προαναφέραμε στον αγώνα. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης μέρας εγκατέλειψαν τον αγώνα οι Ποσείδιας-Κωνσταντίνου, Κακουράτος-Γεωργίου, Τιμοθέου-Χρυσοστόμου, Χατζηματθαίου-Θεοφάνους, Παντελή-Νικολαΐδης, Φιλίππου-Δημητρίου και Τάππος-Ιωάννου.

Ο επόμενος αγώνας για το Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι byPSALTIS ENEOS είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 21-22 Μαρτίου και θα διεξαχθεί στο δάσος Πάφου, με διοργανωτή το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Πάφου.

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου