RALLY SWEDEN 2020: Ιστορική νίκη Evans

Ο Elfyn Evans πήρε μία ιστορική νίκη στο Rally Σουηδίας, όντας ο πρώτος Βρετανός και ο τέταρτος μη Σκανδιναβός που κερδίζει αυτόν τον αγώνα. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Ott Tanak και Kalle Rovanpera.

O Evans είχε χτίσει μία αρκετά μεγάλη διαφορά από τις δύο προηγούμενες ημέρες και δεν χρειάστηκε να πιέσει στην τελευταία ειδική, κατακτώντας την δεύτερη νίκη της καριέρας του, σε έναν τόσο ιδιαίτερο αγώνα.

O Tanak πήρε τους πρώτους του βαθμούς με την Hyundai, και όπως δήλωσε, το αυτοκίνητο έχει την ταχύτητα και απλά πρέπει να το μάθει λίγο περισσότερο.

Οι μάχη για την τρίτη θέση ανάμεσα στου Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera συνεχίστηκε και στην τελευταία ειδική του αγώνα, με τον Γάλλο να έχει μισό δευτερόλεπτο προβάδισμα από την χθεσινή ημέρα. Ο Φινλανδός πίεσε στο όριο, και κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο στο WRC.

O Thierry Neuville ήθελε βαθμούς από την PowerStage αλλά και να περάσει στην κατάταξη τον Esapekka Lappi και πίεσε όσο μπορούσε στην τελευταία ειδική του αγώνα, παρά τις δύσκολες συνθήκες. Η τελική διαφορά του από τον Φινλανδό ήταν μόλις 1.4 δευτερόλεπτα υπέρ του οδηγού της M-Sport.

Ο Craig Breen δεν ήθελε βαθμούς από την PowerStage, έτσι δεν κινήθηκε στο όριο, και τερμάτισε στην 7η θέση, χωρίς να τον απειλήσουν οι οδηγοί που ακολουθούσαν.

Την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Teemu Suninen, Takamoto Katsuta και ο Jari Huttunen με το Hyundai i20 R5, που ήταν και ο νικητής στην κατηγορία WRC3.

Πηγή:totalracing.gr