Δεύτερη νίκη του C3 R5 στην WRC2

Μετά το πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας RC2 στον αγώνα του προηγούμενου μήνα στο Μόντε Κάρλο, το C3 R5 έδειξε για ακόμα μια φορά πόσο ανταγωνιστικό είναι με τους Mads Ostberg-Torstein Eriksen να κερδίζουν ξανά στην κατηγορία WRC2, αυτή τη φορά στην Σουηδία.

Η δεύτερη συνεχόμενη επιτυχία εξασφαλίστηκε σε πολύ απαιτητικές ειδικές διαδρομές, καθώς η έλλειψη χιονιού δυσκόλεψε αρκετά τις προσπάθειες του πληρώματος. Εντούτοις, μετά τη νίκη που πέτυχαν οι Νορβηγοί, κατάφεραν να αποσπαστούν περεταίρω στη βαθμολογία.

Παράτο γεγονός ότι ο αγώνας στη Σουηδία ήταν αμφίβολος για να διεξαχθεί, οι διοργανωτές έκαναν μεγάλη προσπάθεια διαφοροποιώντας μάλιστα το πρόγραμμα, καθώς μείωσαν τις ειδικές σε εννέα όπου ήταν συνολικού μήκους 148.55km. Ο πάγος στις ειδικές ήταν λίγος και έτσι όσο περισσότερα αυτοκίνητα περνούσαν έκανε την εμφάνιση του το χώμα και οι πέτρες και η οδήγηση με καρφιά στα ελαστικά γινόταν ολοένα και πιο δύσκολη για τα πληρώματα.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες, το C3 R5 έδειξε την ικανότητα του να είναι ανταγωνιστικό και παράλληλα αξιόπιστο σε όλες τις επιφάνειες, κάτι που έχει άμεσο αντίκτυπο στο πρόγραμμα πελατών. Η Citroën Racing, πριν από τον αγώνα έκανε διήμερα δοκιμαστικά ούτως ώστε να είναι έτοιμη για τον αγώνα.

Εφοδιασμένος με απόλυτη γνώση του αγώνα (αγωνίστηκε 14 φορές), ο Mads Ostberg χρησιμοποίησε όλη του την εμπειρία και κατάφερε να κερδίσει την κατηγορία WRC2. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη στη σεζόν, καθώς προηγήθηκε αυτή στο Μόντε Κάρλο.

Ο επόμενος αγώνας που θα αγωνιστούν οι Ostberg-Eriksen είναι το Rally de Portugal (21-24 Μαΐου) όπου θα ηγηθούν μιας πολύ δυνατής σύνθεσης η οποία θα περιλαμβάνει τον Yohan Rossel, Nicolas Ciammin και το Βολιβιανό νεαρό Marquito Bulicia. Πριν από το Rally de Portugal ο Marquito θα αγωνιστεί στην κατηγορία WRC3 σε Μεξικό (12-15 Μαρτίου) και Αργεντινή (23-25 Απριλίου).

Αποτελέσματα RC2:
#58 1. Jari Huttunen / Mikko Lukka (WRC3) 1:15:46.1
#28 2. Emil Lindholm / Mikael Korhonen (WRC3) +5.0
#20 3. Mads Østberg / Torstein Eriksen (WRC2) +7.0
#22 4. Ole Christian Veiby / Jonas Andersson (WRC2) + 30.4
#26 5. Johan Kristoffersson / Stig Rune Skjaermoen (WRC3) +31.3

Βαθμολογία οδηγών WRC2:
1. Mads Østberg / T. Eriksen 50 pts
2. Fourmaux / Jamoul 30 pts
3. Gryazin / Fedorov 23 pts
4. Yates / Morgan 22 pts
5. Veiby / Andersson 18 pts