Rally Spain: Εξαιρετικό ντεμπούτο για το νέο Volkswagen Polo GTI R5

Η Volkswagen γιορτάζει το εξαιρετικό ντεμπούτο του Polo GTI R5: Στο Ράλι Ισπανίας, το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο έκανε πολύ καλή εντύπωση με τους καλύτερους χρόνους τόσο στο χώμα όσο και στην άσφαλτο και έτσι απέδειξε την ανταγωνιστικότητά του στο υψηλότερο επίπεδο με το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι WRC. Οι Petter Solberg/Veronica Engan κατέκτησαν την τρίτη θέση στον βάθρο, ενώ οι Eric Camilli/Benjamin Veillas βρέθηκαν στην πρωτοπορία σε μεγάλο μέρος του αγώνα. Στην πρώτη εμφάνιση του, το Volkswagen κατάφερε να πετύχει τον αυτοπροσδιορισμένο στόχο του που ήταν να αποδείξει με την απόδοση του ότι είναι ανταγωνιστικό. Μετά το ντεμπούτο ξεκινά η επόμενη φάση για το Polo GTI R5: Τις επόμενες εβδομάδες, τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν σε διεθνείς πελάτες – στη Νότια Αμερική και Ευρώπη.

“Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το ντεμπούτο του Polo GTI R5 και νομίζω ότι έχουμε ολοκληρώσει την αποστολή μας”, δήλωσε ο Sven Smeets, διευθυντής της Volkswagen Motorsport. “Ο Petter και ο Eric είχαν κορυφαίες επιδόσεις σε πολύ δύσκολες συνθήκες και βοήθησαν ώστε το Polo GTI R5 να έχει ένα εξαιρετικό ντεμπούτο, με τους δύο οδηγούς να γραφουν τους καλύτερους χρόνους. Το να βρεθούν στην πρωτοπορεία του πρώτου αγώνα μέσα σε έντονο ανταγωνισμό και το να γράφουν τον καλύτερο χρόνο σε ειδικές διαδρομές σε διαφορετικές επιφάνειες είναι ένα σαφές σημάδι ότι το Polo GTI R5 είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι το αυτοκίνητο έχει ακόμα περισσότερες δυνατότητες. ”

Επιτυχής δοκιμασία σε ανταγωνιστικές συνθήκες – Το Polo GTi R5 ήταν πολύ καλό από την αρχή

Ο καλύτερος χρόνος στην πρώτη ειδική διαδρομή, (το ίδιο έκανε και ο “μεγάλος αδερφός” του, το Polo R WRC, που πέτυχε το ίδιο πράγμα στο ντεμπούτο του στο WRC το 2013). Το δίδυμο της Volkswagen Eric Camilli/Benjamin Veillas πήρε το προβάδισμα στην κατηγορία WRC-2 κατά τη διάρκεια του Shakedown σε συνθήκες μεγάλου ανταγωνισμού. Οι ομόσταυλοι τους στην πρώτη παρουσία με το Polo GTI R5, Petter Solberg/Veronica Engan, προκάλεσαν αναταραχή με τον καλύτερο χρόνο που έγραψαν στην πιο δύσκολη και μεγαλύτερη χωμάτινη ειδική διαδρομή του αγώνα κατά την επιστροφή τους στον κόσμο του WRC και ολοκλήρωσαν με μια εξαιρετική τρίτη θέση στην κατηγορία τους. Και αυτό ήταν παρά το γεγονός ότι ο καιρός και η επιλογή ελαστικών έκαναν τα πράγματα δύσκολα για τους οδηγούς και τις ομάδες – συνθήκες στις οποίες οι εμπειρίες με το αυτοκίνητο και οι καλές σχέσεις οδηγών/μηχανικών αποτελούσαν πλεονέκτημα.

Το Polo GTI R5 απέδειξε το ρυθμό του στην άσφαλτο την δεύτερη και την τρίτη ημέρα. Ενώ έκανε πολύ συντηρητική επιλογή ελαστικών επιλέγοντας την πολύ σκληρή γόμα, είδε τους Camilli/Veillas να χάνουν το προβάδισμα στην πρώτο loopτου Σάββατου. Επανήλθαν όμως στην πρώτη θέση και πάλι το απόγευμα – με μόλις τρία δέκατα του δευτερολέπτου μεταξύ αυτούς και τους νικητές του αγώνα Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen (Škoda). Ωστόσο, ένα μηχανικό πρόβλημα κόστισε στους Camilli/Veillas την ελπίδα τους για νίκη. Με την επιστροφή τους σαν Rally 2 την Κυριακή, το γαλλικό δίδυμο έγραφε και πάλι πολύ καλούς χρόνους.

“Ο ρυθμός του Polo GTI R5 ήταν καλός από την αρχή”, δήλωσε ο Gerard-Jan de Jongh, Τεχνικός διευθυντής για το Polo GTI R5. “Ο Eric Camilli και ο Petter Solberg έδειξαν ότι το αυτοκίνητο είναι ανταγωνιστικό και γρήγορο σε όλες τις συνθήκες. Ωστόσο, ένας αγώνας όπως το ράλι της Ισπανίας είναι πάντα διαφορετικός – γι ‘αυτό ένα μικρό πρόβλημα είχε σημαντικό αντίκτυπο. Το συγκεκριμένο πρόβλημα με το μηχανισμό αλλαγής σχέσεων είναι εύκολο να λυθεί και να διορθωθεί πριν το αυτοκίνητο παραδοθεί στους πελάτες. Συνολικά, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το ντεμπούτο. ”

Επόμενη φάση στο customer rally sport: Η παράδοση των πρώτων Polo GTI R5 θα αρχίσει σύντομα

Η ολοκλήρωση του επιτυχημένου ντεμπούτου του νέου Polo GTI R5 στο Ράλι Ισπανίας θεωρεί ότι η επόμενη φάση του νέου αθλητικού σχεδιασμού της Volkswagen είναι σε εξέλιξη. Τα πρώτα 15 μοντέλα πωλήθηκαν σε οκτώ ομάδες πελατών και πρόκειται να παραδοθούν πριν από το τέλος του 2018. Το Ράλι Ισπανίας έδειξε ότι οι πωλήσεις δεν θα παραμείνουν στα 15 Polo GTI R5 για τις αγορές της Παραγουάης, Ιταλίας, Φινλανδίας, Αυστρίας και Πορτογαλίας καθώς υποψήφιοι αγοραστές χτύπησαν την πόρτα της Volkswagen στο Service Park.

Eric Camilli (F), Volkswagen Polo GTI R5 #47

“Υπάρχει ένα πράγμα που θα ήθελα να πω πρώτα απο όλα, γιατί είναι πολύ σημαντικό για μένα: Μου άρεσε κάθε λεπτό στο Polo GTI R5 αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι τόσο διασκεδαστικό το αυτοκίνητο. Θέλαμε να δείξουμε ότι το Polo είναι γρήγορο σε όλες τις συνθήκες και νομίζω πως το καταδείξαμε με τους καλύτερους χρόνους στο χώμα και στην άσφαλτο. Με λίγη περισσότερη τύχη ο Benjamin και εγώ θα μπορούσαμε να γιορτάσουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ίσως ακόμη και τη νίκη της κατηγορίας. Συνολικά, είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μας. Και είμαι πολύ περήφανος που είχα το προνόμιο να συμμετάσχω σε αυτό το ξεχωριστό ντεμπούτο. ”

Petter Solberg(N), Volkswagen Polo GTI R5 #49

“Τι φανταστικό αποτέλεσμα μετά από έξι χρόνια απουσίας. Δεν ήταν εύκολο το έργο μου με μόνο δύο ημέρες δοκιμαστικών και εντελώς νέες σημειώσεις. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι πολύ περήφανος για το τι επιτύχαμε με τη Veronica εδώ. Ένα αποτέλεσμα  βάθρου στο ντεμπούτο μας – τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να έχουν πάει καλύτερα. Αποφύγαμε όλους τους κινδύνους στον αγώνα, πάντα ψάχναμε για μια καθαρή γραμμή. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι είχα μια απίστευτη εμπειρία στο αυτοκίνητο, και όταν ολοκληρώσαμε στο βάθρο με σαμπάνια τα συναισθήματα ήταν απίστευτα. Μια γρήγορη κουβέντα για τον Sébastien Loeb πριν κλείσουμε: Ήταν απλά φανταστικό αυτό που έκανε εδώ. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική του νίκη!”