Ο Loeb το ξανασκέφτεται μετά τη νίκη…

Ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής WRC Sebastien Loeb ολοκλήρωσε την επιστροφή και το πρόγραμμα τριών αγώνων με την Citroen για την φετινή χρονιά με ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα στην Καταλονία, στην τελευταία του φετινή παρουσία το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Η συμφωνία με την Citroen θεωρήθηκε απίθανο να συνεχιστεί και το 2019, αφού η ομάδα θα τρέξει με τον πρώην αντίπαλο του Loeb, Sebastien Ogier μετά την μεταγραφή του από την M-Sport Ford.

Όμως, ο Loeb δεν έχει πλέον αγωνιστικό πρόγραμμα και υποχρεώσεις για την επόμενη χρονιά μετά την απόφαση της Peugeot να αποχωρήσει από το World Rallycross Championship. Ο 44χρονος παραδέχτηκε ότι στην Ισπανία ένιωσε ότι το ράλι ήταν και είναι εκεί που αισθάνθηκε περισσότερο σαν στο σπίτι του.

“Ήταν μια ωραία αίσθηση να παλεύω και πάλι και να κερδίζω και ίσως αυτό μου δίνει μεγαλύτερη επιθυμία να επιστρέψω την επόμενη χρονιά”, δήλωσε ο Loeb.

“Εκεί είναι που αισθάνομαι καλύτερα, ο αγώνας είναι η πειθαρχία μου. Αλλά από την άλλη, ξέρω και γιατί αποχώρησα: θέλει πολύ χρόνο και κόπο. Θα επανέλθω σε ένα πλήρες αγωνιστικό πρόγραμμα; Όχι, δεν είναι αυτό που θέλω, θα επιστρέψω για μερικούς αγώνες αλλά και αυτό είναι περίπλοκο.

Μετά την απόσυρση του απο το WRC, ο Loeb είχε αρχικά επιστρέψει στους αγώνες με το πρόγραμμα Dakar της Peugeot, αλλά και αυτό τελείωσε φέτος. Είπε ότι η απόφαση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Peugeot Jean-Philippe Imparato να αποσυρθούν απο το World RX ήταν μια τεράστια έκπληξη γι ‘αυτόν.

“Δεν ήξερα ότι αυτό συνέβαινε”, δήλωσε ο Loeb. “Μία ή δύο εβδομάδες πριν ήμουν σίγουρος ότι θα έκανα μια πλήρη σεζόν στο World Rallycross [το 2019] και τώρα δεν έχω τίποτα. Δεν σκέφτηκα για το μέλλον μου πριν από αυτό, για να είμαι ειλικρινής δεν είχα πραγματικά το χρόνο να το πράξω.”

Ο Loeb πρόσθεσε ότι θα χρησιμοποιήσει την προσεχή εβδομάδα για να αξιολογήσει σωστά τις επιλογές του για το 2019. Ερωτηθείς αν η χρήση των αυτοκινήτων Peugeot 208 World RX με την ομάδα του Sebastien Loeb Racing ήταν μια πιθανότητα, είπε: “Αυτή είναι μια από τις επιλογές που σκεφτόμαστε”.

Η ομάδα SLR έτρεξε με το δικό της 208 με τον Gregoire Demoustier στο φετινό RX.