Rally RACC – Rally de España – Κέρδισε ο Neuville, ο τίτλος θα κριθεί στο φινάλε

Ο Thierry Neuville ήταν ο μεγάλος νικητής του Rally Ισπανίας, με τους Elfyn Evans και Dani Sordo να συμπληρώνουν το βάθρο των νικητών.

Ο Thierry Neuville στην τελευταία ημέρα του Rally Ισπανίας διαχειρίστηκε την διαφορά που είχε χτίσει την χθεσινή ημέρα από τον δεύτερο Elfyn Evans, κατακτώντας την δεύτερη φετινή του νίκη, μετά το Rally Βελγίου. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε ο Elfyn Evans, που παραμένει ζωντανός στο παιχνίδι του τίτλου, με έναν αγώνα να απομένει για το τέλος της σεζόν.

Τα δράματα για τον Thierry Neuville δεν έλλειπαν ούτε στο Rally Ισπανίας, καθώς δεν μπορούσε να βάλει σε λειτουργία τον κινητήρα του Hyundai i20 Coupe WRC στο regroup πριν την PowerStage.

Η μάχη για την τρίτη θέση είχε νικητή τον Dani Sordo, o οποίος κέρδισε και τις 4 σημερινές ειδικές, κερδίζοντας τον Sebastien Ogier. O Sordo πήρε το 50ο βάθρο της καριέρας του στον εντός έδρας αγώνα του. Ο Γάλλος από την μεριά του πίεσε αλλά δεν ήταν διατεθειμένος να πάρει υπερβολικά ρίσκα, καθώς θέλει τους βαθμούς για να εξασφαλίσει το 8ο του πρωτάθλημα. Ο Ogier έλαβε πρόστιμο 2.000 ευρώ από τους διοργανωτές και την αστυνομία, καθώς προσπέρασε ένα αυτοκίνητο στην απλή διαδρομή, από την δεξιά μεριά, εκτός δρόμου και δεν σταμάτησε όταν του το ζήτησε η αστυνομία. Αυτό συνέβη χθες το απόγευμα. Στην 6η ειδική διαδρομή ο Γάλλος έκανε κι άλλη παρατυπία, καθώς είχε την μπαλακλάβα του εκτός στολής, με το πρόστιμο να είναι 200 ευρώ.

Άνετα στην πέμπτη θέση τερμάτισε ο Kalle Rovanpera, μπροστά από τους Gus Greensmith και Oliver Solberg. Την οχτάδα συμπλήρωσε ο Nil Solans, με τους Eric Camilli και ο Nikolay Gryazin με τα Citroen C3 Rally2 και Skoda Fabia Rally2 Evo αντίστοιχα.

Η βροχή έκανε την εμφάνιση της στην Power Stage, και συγκεκριμένα στα τελευταία χιλιόμετρα τις ειδικές, με τις συνθήκες να είναι αρκετά δύσκολες.

1 T.Neuville/M.Wydaeghe 2:34:11.8
2 E.Evans/S.Martin +24.1
3 D.Sordo/C.Carrera +11.2
4 S.Ogier/J.Ingrassia +6.8
5 K.Rovanpera/J.Halttunen +49.7
6 G.Greensmith/C.Patterson +2:45.5
7 O.Solberg/C.Drew +9.4
8 N.Solans/M.Marti +8.2

Επόμενος αγώνας και τελευταίος για φέτος το Rally Monza, που θα διεξαχθεί στις 19 με 21 Νοεμβρίου.

Πηγή:totalracing.gr