LAOS TRIAL RALLYSPRINT 2021: Νικητές σε συγκινητικό κλίμα οι Δημοσθένους-Ποιητής

Σε άκρως συγκινητικό κλίμα διεξήχθη το LAOS TRIAL RALLYSPRINT που ήταν εις μνήμη του Παντελή Ποιητή. Τον αγώνα διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας υπο την αιγίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου.

Όλα άρχισαν και τελείωσαν από το κέντρο της Αθηένου, στην Λεοφώρο Μακαρίου Γ΄ όπου ήταν η αφετηρία και ο τερματισμός του αγώνα. Η γυναίκα του αείμνηστου Παντελή Ποιητή, Έλενα, συνεχάρη τους διοργανωτές ευχαριστώντας παράλληλα όσους ήταν εκεί, χορηγούς, αθλητές, συγγενείς και φίλους, για να τιμήσουν τη μνήμη τόσο του Παντελή Ποιητή αλλά και του Γιώργου Λαού.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του Δημάρχου Αθηένου κ. Κυριάκου Καρεκλά και του Σάββα Λαού, υιού του αείμνηστου Γιώργου Λαού. Στη συνέχεια δόθηκε η εκκίνηση του αγώνα από τον κύριο Καρεκλά με τα 42 πληρώματα που ξεκίνησαν τον αγώνα να κατευθύνονται προς την ειδική SMARTWAYMOTORS Αθηένου για τα τρία περάσματα όπου πλοηγός ήταν ο υιός του Παντελή Ποιητή, Κυριάκος με το αυτοκίνητο που έτρεχε ο πατέρας του ένα VW GOLF GTI.

Στο αγωνιστικό μέρος μεγάλες μάχες έγιναν τόσο για τη νίκη όσο και για την επικράτηση στις υπόλοιπες κατηγορίες. Αυτή που κέντρισε το ενδιαφέρον ήταν η μάχη για την πρώτη θέση μεταξύ των Petrolina Racing Team Δημοσθένους-Ποιητή με το Skoda Fabia R5 και Ζήνωνος-Χριστοφή με Citroen DS3 R5.

Οι Δημοσθένους-Ποιητής έκαναν το καλύτερο ξεκίνημα κερδίζοντας το πρώτο πέρασμα όμως μια ποινή 10 δευτερολέπτων τους άφησε δεύτερους γενικής. Οι Ζήνωνος-Χριστοφή απάντησαν στο δεύτερο πέρασμα με ταχύτερο χρόνο και σε συνδυασμό με ένα λάθος των Δημοσθένους-Ποιητή διατήρησαν την πρώτη θέση. Μετά και από αυτή την εξέλιξη όλα θα κρίνονταν στο τρίτο και τελευταίο πέρασμα.

 

Οι Δημοσθένους-Ποιητής πέτυχαν ξανά τον ταχύτερο χρόνο και σε συνδυασμό αυτή τη φορά με μια ατυχία των Ζήνωνος-Χριστοφή ολοκλήρωσαν πρώτοι τον αγώνα με διαφορά μόλις 2.4 δευτερόλεπτα από τους αντιπάλους τους.

Μεγάλες μάχες έγιναν για την τελευταία θέση στο βάθρο μεταξύ δυο πληρωμάτων. Οι Πέτρου-Ανδρέου (Mitsubishi Lancer EVOII) και Σταύρου-Ελπιδοφόρου (Mitsubishi Lancer EVOII) διεκδίκησαν επι ίσοις όροις την τρίτη θέση. Παρά το καλό ξεκίνημα που έκαναν οι Σταύρου-Ελπιδοφόρου όντας ταχύτεροι από τους αντιπάλους τους, η συνέχεια για τους Πέτρου-Ανδρέου ήταν εξαιρετική καθώς με δυο ταχύτερους χρόνους στα επόμενα δυο περάσματα ανέτρεψαν τα εις βάρος τους δεδομένα τερματίζοντας τελικά τρίτοι.

Οι Σταύρου-Ελπιδοφόρου συμβιβάστηκαν με την τέταρτη θέση κερδίζοντας παράλληλα και την κατηγορία RCS2.

 

 

 

Ήταν εκ των φαβορί για νίκη στη δικίνητη κατηγορία και το επιβεβαίωσαν με ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα. Οι Shockslab Πολυκάρπου-Σιάλος (Peugeot 208 Rally4) ήταν μακράν οι ταχύτεροι ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην πέμπτη θέση, με τον Κωνσταντίνο Σιάλο να κερδίζει και το έπαθλο των 200 ευρώ από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου σαν ο πρώτος συνοδηγός στη δικίνητη κατηγορία.

Ακόμα μια μεγάλη εμφάνιση από τους Γιαννούρη-Χρυσοστόμου, ακόμα ένας τερματισμός ψηλά στη γενική κατάταξη. Το πλήρωμα ήταν για ακόμα ένα αγώνα πολύ γρήγορο τερματίζοντας στην έκτη θέση και από ότι φαίνεται το Mitsubishi Lancer EVO V δεν πληροί πλέον τις προϋποθέσεις ούτως ώστε να κινηθούν ανάλογα με τις δυνατότητες τους. Οι Γιαννούρη-Χρυσοστόμου τερμάτισαν επίσης στη δεύτερη θέση της κατηγορία RCS2.

Οι Σωκράτους-Ευριπίδου μετά από πολύ καλή απόδοση βελτίωναν το χρόνο τους κατά τη διάρκεια των τριών περασμάτων και κατάφεραν να τερματίσουν στην έβδομη θέση γενικής και τρίτοι στην κατηγορία RCS2.

Στην όγδοη θέση ολοκλήρωσαν οι Petrolina Racing Team Κώστας και Παναγιώτης Λαός (Mitsubishi Lancer EVO IX) οι οποίοι ήταν επίσης και πρώτο μεικτό πλήρωμα.

Ο Κώστας Νικηφόρου με συνοδηγό τον Σώτο Καροτσάκη (Subaru Impreza) έδειξε ότι έχει την ταχύτητα για θέσεις στα ψηλά αφού ολοκλήρωσε στην ένατη γενικής και ήταν παράλληλα δεύτερο μεικτό πλήρωμα.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Ανδρέας Φιλίππου-Σάββας Λαός (Mitsubishi Lancer EVO Χ) οι οποίοι περνούν περίοδο εξοικείωσης με το νέο αγωνιστικό. Το δίδυμο είχε σταθερή παρουσία και στα τρία περάσματα και έχασε την ένατη θέση για μόλις 1.1 δευτερόλεπτα. Παράλληλα όμως κέρδισαν την κατηγορία RC2 στην οποία αγωνίζονταν.

Οι Τιμοθέου-Σιάλος έτρεξαν για πρώτη φορά στην καριέρα τους με δικίνητο αγωνιστικό, ένα Peugeot 208 και παρουσιάστηκαν αρκετά δυνατοί υπο τις περιστάσεις. Κατάφεραν να ολοκληρώσουν στην 11η θέση κερδίζοντας και την κατηγορία RC4.

Στην 12η θέση τερμάτισαν οι Γιώργος Παφίτης-Βασίλης Γραμμένος με Mitsubishi Lancer EVO IX οι οποίοι ήταν και τέταρτο μεικτό πλήρωμα ενώ τους ακολούθησαν στη 13η θέση οι Δημήτρης Γραμμένος-Ανδρέας Κωνσταντινίδης (Mitsubishi Lancer EVO III).

Οι νεαροί Πέτρος και Σωτήρης Λαός (Mitsubishi Lancer EVO VI) ολοκλήρωσαν στην 14η θέση με τους Χριστοδούλου-Καλλή (Honda Civic) να τερματίζουν 15οι και να κερδίζουν τις κατηγορίες RCS1 και 2WD S.

Στην 16η θέση ολοκλήρωσαν οι Ιωάννου-Νέστωρος με TOYOTA Celica, 17οι τερμάτισαν οι Παναγιώτης και Ανδρέας Ξενοφώντος με Honda Civic και 18οι οι Σάββα-Παπανδρέου Μαρία, με Peugeot 306 S16 οι οποίοι ήταν και δεύτεροι στην κατηγορία RCS1.

Οι Μιχαηλίδης-Λαός με Subaru Impreza τερμάτισαν 19οι γενικής και στην 20η θέση τερμάτισε το πλήρωμα Παντελή-Νικολεττή με Ford Fiesta.

 

 

Τη ράμπα του τερματισμού πέρασαν επίσης και οι Χριστόδουλος και Βαγγέλης Χριστοδούλου (Mitsubishi Lancer EVO VI), Αργύρης Σταύρου-Μαρία Χ΄΄Μιχαήλ (Suzuki Swift Sport), Αβραάμ και Γιώργος Νικολάου (Subaru Impreza), Σωτήρης και Χρίστος Πετρακίδης (FordFiesta), Χ’’Γιαννακού-Ταππής (Mitsubishi Lancer EVO III), Καθητζιότης-Μαρκίδης (Hyundai Accend), Χρίστος Ιωρδάνους-Παναγιωτα Αντωνίου(Suzuki Swift Sport), Χρίστος Σκορδής-Πρόδρομος Χρυσάνθου (Ford Fiesta) οι οποίοι κέρδισαν και την κατηγορία αρχαρίων και Κασέττας-Βανέζης (Toyota Yaris).

Τον αγώνα δεν ολοκλήρωσαν οι Ποσείδιας-Νικολάου, Τζιωρτζή-Αριστοδήμου, Ανδρέου-Αλεξάνδρου, Διομίδους-Νικολάου, Παρέλλης-Μεταξάκης, Ιωάννου-Πιερή, Μιχάλης και Ερμής Παναγιώτου, Μανώλη-Ευριπίδου, θεοφάνους-Παντελή, Υπερμάχου-Ιωάννου και Λαμπριανίδης-Γρηγορίου.

Στάθης Ευσταθίου

Official Final Results Laos Trial 2021