Rally RACC – Rally de España – Μέρα 2η: Ο Neuville αγκαλιά με τη νίκη

Χωρίς αλλαγές στη γενική κατάταξη ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα στον αγώνα της Ισπανίας. O Thierry Neuville συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο και σήμερα κερδίζοντας τέσσερις από τις έξι ειδικές στο βουνό.

Ο οδηγός του Hyundai i20 ήταν σε δικό του ρυθμό τον οποίο δεν μπόρεσε να ακολουθήσει κανείς. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να ανοίξει την διαφορά από τον δεύτερο στα 14.2 δευτερόλεπτα και να είναι πλέον το πρώτο φαβορί για τη νίκη.

Ο Elfyn Evans (Toyota Yaris) αρχικά προσπάθησε να “κοντράρει” τον Neuville με στόχο την πρώτη θέση χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο δεύτερο πέρασμα από τις ειδικές είχε λάθος set up με αποτέλεσμα να συμβιβάζετε προς το παρόν με τη δεύτερη θέση.

Τρίτος εξακολουθεί να είναι ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris) ο οποίος ένοιωθε έντονα την πίεση από τον Dani Sordo στο πρώτο loop. Η επανάληψη ήταν καλύτερη για τον Γάλλο καθώς οι αλλαγές που έκανε στην ανασυγκρότηση δούλεψαν θετικά. Κέρδισε δυο ειδικές και το σημαντικότερο άνοιξε μια μικρή διαφορά από τον Ισπανό όμως στην υπερειδικη στο Salou έχασε χρόνο με αποτέλεσμα η μεταξύ τους διαφορά να μειωθεί στα 1.2 δευτερόλεπτα.

Ο Sordo όσο ήταν σε θέση να πιέζει το έκανε. Βλέποντας τον Ogier να αυξάνει το ρυθμό του δεν μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο όμως οι ελπίδες για τερματισμό στο βάθρο αναπτερώθηκαν ξανά μετά την υπερειδική. Πέμπτος είναι ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris). Ο νεαρός δεν απειλεί και δεν απειλείτε αφού ο έκτος Gus Greensmith (Ford Fiesta) είναι περισσότερο από δυόμισι λεπτά μακριά. Ο Oliver Solberg είναι σε περίοδο εκμάθησης του Hyundai i20 και βρίσκεται στην έβδομη θέση με τον Nil Solans (Hyundai i20) να συμπληρώνει την πρώτη οκτάδα.

Στην κατηγορία WRC2 ο Eric Camilli εξακολουθεί να έχει άνετο προβάδισμα έναντι του δεύτερου Teemu Suninen (Hyundai i20 NRally2) και του τρίτου Erik Cais (Fodr Fiesta MKII).

Στις εναπομείναντες τέσσερις ειδικές δύσκολα θα αλλάξει κάτι και όπως διαφαίνεται ο τίτλος θα κριθεί και πάλι στην Monza, τελευταίο αγώνα του φετινού πρωταθλήματος.