Rally Marmaris 2017-Κυμάτισε στο Βάθρο η Κυπριακή Σημαία

Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ο αγώνας στην Τουρκία το Rally Marmaris, εκεί όπου η Κυπριακή σημαία ανέβηκε στο βάθρο με την παρουσία του Mustafa Bulutuglari.  Μεγάλοι άτυχοι φάνηκαν οι Αλέξανδρος Τσουλόφτας και Αντώνης Χρυσοστόμου, οι οποίοι είχαν μια εξαιρετική πρώτη μέρα βρισκόμενοι στην 4η θέση γενικής. Ξεκίνησαν την δεύτερη μέρα με αγώνα υπομονής καταφέρνοντας να ανέβουν μέχρι και την 3η θέση γενικής με την αποχώρηση του πρωτοπόρου, αλλά αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν προδομένοι από το υποβαθμισμένο σε σχέση με τα Κυπριακά δεδομένα Lancer Evolution 9 της TOK Sport.

Νικητές αναδείχθηκαν οι Orhan Avcioğlu και Burçín Korkmaz με ένα Skoda Fabia R5, της TOK Sport. Το πλήρωμα κατάφερε να επικρατήσει σε επτά από τις δεκατρείς ειδικές διαδρομές του αγώνα.

Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό, εάν ο πρωτοπόρος του αγώνα Murat Bostanci δεν είχε έξοδο από το δρόμο με το Castrol Ford Team Turkey Fiesta R5 στην ένατη ειδική διαδρομή, χάνοντας στην ουσία τα πάντα. Με τον Bostanci εκτός αγώνα, ο Avcioğlu έλεγξε τον ρυθμό του μέχρι το τέλος, ανοίγοντας παράλληλα διαφορά της τάξης των  6 λεπτών και 08.9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Burak Çukorova με το BC Vision Motorsport Skoda Fabia R5.

Ο Çukorova και ο συνοδηγός του Vedat Bostanci ξεπέρασαν τον Yağiz Avci και τον Bahadir Gücenmez στην τελική φάση του αγώνα, αφού το Peugeot 208 T16 R5 αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα και τελικά αποχώρησε μετά την ειδική. Ο Çukorova κατάφερε να περάσει και τον εντυπωσιακό  κατά γενική ομολογία δικό μας Αλέξανδρο Τσουλόφτα (Mitsubishi Lancer) στον πρώτο πέρασμα των τριών ειδικών διαδρομών του πρωινού. Ο Τσουλόφτας τελικά προδόθηκε απο προβλήματα με τα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου δυο ειδικές διαδρομές πριν το τέλος, χάνοντας μια προδιαγραφόμενη τρίτη θέση.

 

Η αποχώρησή του Avci ανέβασε τον Mustafa Bulutoğullari στην τρίτη θέση με το Skoda Fabia R5 και τον Uğur Soylu στην τέταρτη θέση σε ένα παρόμοιο αυτοκίνητο. Ο Adíl Küçüksari ήταν πέμπτος με ένα Mitsubishi Lancer Evolution IX. Το αποτέλεσμα έδωσε στην Skoda το 1-2-3-4.

Το αποτέλεσμα μας άφησε μια γλυκόπικρη γεύση καθώς από τη μια είδαμε τους Τσουλλόφτα και Χρυσοστόμου να έχουν μια εξαιρετική παρουσία, να βρίσκονται μέχρι και το βάθρο, αλλά από την άλλη να εγκαταλείπουν από ηλεκτρικό πρόβλημα του αυτοκινήτου δύο ειδικές πριν από το φινάλε. Το πλήρωμα σε γενικές γραμμές έμεινε ευχαριστημένο από την προσπάθεια και παράλληλα απογοητευμένο από την κατάληξη. Το κερασάκι στην τούρτα δεν ήταν άλλο από την παρουσία του άλλης Κυπριακής συμμετοχής στο βάθρο του αγώνα όπου είδαμε την Κυπριακή σημαία να κυματίζει στην Τουρκία.

Φωτογραφίες Joe Bloogs