Hyundai Motorsport: Τρέχει με τέσσερα αυτοκίνητα στο ράλι Ουαλίας

Η ομάδα της Hyundai Motorsport θα τρέξει στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς και τελευταίο επι ευρωπαϊκού εδάφους με τέσσερα αυτοκίνητα. Μετά τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα, η Hyundai θέλει στην Ουαλία ένα πολύ καλό τερματισμό για να διατηρήσει τις ελπίδες για τον τίτλο οδηγών ζωντανές.

Μετά από απουσία ενός αγώνα ο Hayden Paddon επιστρέφει στην αγωνιστική δράση με συνοδηγό τον Seb Marshall. Τα υπόλοιπα τρία πληρώματα είναι οι Neuville-Gilsoul, Mikkelsen-Jæger και Sordo-Marti.

Ο αγώνας της Ουαλίας είναι πολύ γνωστός για τα πληρώματα και φέτος θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στο πρόγραμμα σε σχέση με πέρσι. Θρυλικές διαδρομές όπως οι Myherin, Sweet Lamb και Hafren είναι στο πρόγραμμα, το οποίο φέτος είναι μήκους 304.36 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Προσθήκη στο φετινό αγώνα είναι η ειδική Gwydir, η οποία είναι στο βουνό Snowdonia, με τους διοργανωτές να την επαναφέρουν στο πρόγραμμα μετά το 2013.

Οι καιρικές συνθήκες θα παίξουν για ακόμα μια φορά το δικό τους ρόλο, καθώς βρισκόμαστε στα μέσα του φθινοπώρου και η βροχή θα δυσκολέψει αφάνταστα το έργο των πληρωμάτων, καθώς αρκετές ειδικές αν όχι όλες θα είναι λασπωμένες.

Τα πληρώματα της Hyundai προετοιμάστηκαν για αυτό τον αγώνα στα Ουαλικά δάση την προηγούμενη βδομάδα. Παρά τα άσχημα αποτελέσματα στους τελευταίους αγώνες, η ομάδα είναι αποφασισμένη να δώσει τον καλύτερο της εαυτό στους εναπομείναντες δυο γύρους.

‘’Θέλουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα σαν ομάδα στον προτελευταίο αγώνα της χρονιάς’’, είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Michel Nandan’’. Με τη συμμετοχή τεσσάρων αυτοκινήτων μας δίδετε η ευκαιρία να αποδώσουμε στο ψηλότερο επίπεδο, όμως παράλληλα αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε στον αγώνα. Δεν ξέρουμε τι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν και έτσι δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για τίποτα. Αν βρέξει, οι ειδικές θα γίνουν λασπωμένες και γλιστερές και θα χρειαστεί πολύ προσοχή από τα πληρώματα. Χρόνο με το χρόνο βελτιώνουμε τα αποτελέσματα μας στον αγώνα της Ουαλίας. Πέρσι τερματίσαμε στο βάθρο με τον Thierry Neuville και αυτό μας δίνει θετικά αισθήματα για φέτος. Με τους Hayden, Andreas και Dani να έχουν καλά αποτελέσματα στο παρελθόν, ελπίζουμε να μείνουμε μακριά από μπελάδες και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα από ότι στους τελευταίους αγώνες’’.

Οι Neuville-Gilsoul είναι ακόμα μαθηματικά στη μάχη του τίτλου και στοχεύουν σε ακόμα ένα τερματισμό στην πρώτη τριάδα. ‘’Μας δόθηκε ένα σκληρό μάθημα στην Ισπανία όμως είμαστε έτοιμοι να αντεπιτεθούμε στην Ουαλία’’, είπε ο Neuville και συνέχισε, ‘’είναι ο μοναδικός αγώνας του ημερολογίου όπου οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν το τελικό αποτέλεσμα. Αν ο καιρός είναι βροχερός, φυσά και όλα είναι λασπωμένα οι ειδικές διαδρομές γίνονται πολύ γλιστερές. Χωρίς αμφιβολία είναι ένας σκληρός αγώνας αλλά πραγματικά τον απολαμβάνω. Το να οδηγάς μέσα στο δάσος με μεγάλη ταχύτητα όπου κάποιες φορές είναι και σκοτάδι είναι πραγματικά υπέροχο. Στόχος μου είναι να παλέψω μέχρι το τέλος για το πρωτάθλημα.’’

Ο φετινός αγώνας αποτελείται από 21 ειδικές διαδρομές μήκους 304.36 αγωνιστικών χιλιομέτρων, με μερικές εξ αυτών να περνούν μέσα από δασώδη περιοχή όπου συνήθως οι δρόμοι είναι λασπωμένοι. Η πρώτη μέρα ξεκινά απο την Cowny Tir Prince μήκους 1.49km και ακολούθως τα πληρώματα θα αγωνιστούν από δυο φορές στις ειδικές Myherin, Sweet Lamb και Hafren, η οποία είναι και η μεγαλύτερη του αγώνα.

Η μεγαλύτερη μέρα του αγώνα είναι το Σάββατο και μερικές ειδικές θα διεξαχθούν υπο σκοτάδι. Η μέρα ξεκινά με την ειδική Aberhimant και ακολουθούν οι Dyfnant και Cholmondeley Castle οι οποίες στη συνέχεια θα επαναληφθούν σε αντίθετη σειρά. Ο αγώνας ολοκληρώνετε την Κυριακή με πέντε ειδικές οι οποίες είναι οι Alwen, Breing, Gwydir, με τις δυο πρώτες να επαναλαμβάνονται και παράλληλα την Breing να αποτελεί και την power stage του αγώνα.