WEC Fuji: Κυριαρχία της Toyota

H Toyota κυριάρχησε στον εντός έδρας αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής στο Fuji της Ιαπωνίας, κάνοντας το «ένα-δύο» με νικητές τους Buemi, Davidson και Nakajima.

 

Μετά από έναν αγώνα στην πίστα με πολλές βροχές, η TOYOTA GAZOO Racing κέρδισε τον αγώνα 6 ωρών Fuji, στο πλαίσιο του έβδομου γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής FIA (WEC) του 2017, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου.

Ο Sébastien Buemi, ο Anthony Davidson και ο Kazuki Nakajima κέρδισαν την τρίτη κούρσα της σεζόν στην πέμπτη νίκη του TOYOTA #8 TS050 HYBRID, σε έξι αγώνες της Fuji Speedway.

Αυτή η νίκη, με το 1.000hp TS050 HYBRID, έρχεται σε μια ιδιαίτερη στιγμή στην ιστορία της υβριδικής τεχνολογίας της Toyota αφού ήταν και το Σαββατοκύριακο της 20ής επετείου από την κυκλοφορία του Prius, του πρώτου υβριδικού αυτοκινήτου στον κόσμο που παράγεται μαζικά.

Ο Mike Conway, Kamui Kobayashi και ο José María López με το αυτοκίνητο #7, κατάφεραν και πήραν τη δεύτερη θέση με το TS050 HYBRID που έδειξε την ισχυρή του απόδοση μέσα σε συνθήκες βροχής.

Kazuki Nakajima (JPN) Anthony Davidson (GBR) and Sebastien Buemi (SUI) celebrate on the podium
TOYOTA GAZOO Racing.
World Endurance Championship. 6 Hours of Fuji
12th-15th October 2017
Fuji International Speedway, Japan

Η TOYOTA GAZOO Racing κατευθύνεται τώρα στον προτελευταίο γύρο της σεζόν, στις 6 Ώρες της Σαγκάης στις 5 Νοεμβρίου, με ελπίδες κατάκτησης ακόμα και των δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων.

Η TOYOTA ακολουθεί την Porsche κατά 58,5 βαθμούς στην κατάταξη των κατασκευαστών, ενώ ο Sébastien και ο Kazuki είναι 39 βαθμούς πίσω από τους πρωτοπόρους οδηγούς της Porsche.