Rally Liepāja 2019: Preview

Ο τρίτος αγώνας και ένας από τους ταχύτερους στο ημερολόγιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι θα διεξαχθεί την ερχόμενη βδομάδα. Το Rally Liepāja είναι προ των πυλών και εκτός από τον τρίτο γύρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είναι παράλληλα ο δεύτερος για το νεοσύστατο πρωτάθλημα Abath Rally Cup.


Στον ταχύτατο αγώνα της Λετονίας ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου θα κυνηγήσουν βαθμούς συνολικά 45 πληρώματα. Ρεκόρ αποτελεί η κατηγορία ERC Junior όπου θα τρέξουν 23 πληρώματα, μεταξύ αυτών και οι δικοί μας ΑλέξανδροςΤσουλόφτας/Αντώνης Χρυσοστόμου.


Ο Łukasz Habaj ο οποίος προηγείται στη βαθμολογία, τρέχει με αυτοκίνητο προετοιμασμένο από την Sports Racing Technologies που έχει τη βάση της στη Λετονία. Σε αυτό τον αγώνα τα αυτοκίνητα θα γίνουν δυο και ο πήχης για την ομάδα ψηλώνει καθώς το δεύτερο αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο Oliver Solberg. Ο υιός του Peter Solberg θα τρέξει με τον αριθμό 10 στις πόρτες και είναι μια θέση μπροστά από τον τοπικό οδηγό και ελπίδα της Λετονίας για διάκριση, Mārtiņš Sesks ο οποίος εξαργυρώνει το βραβείο που κέρδισε πέρυσι κερδίζοντας το πρωτάθλημα στην κατηγορία ERC3 Junior.


Ο Chris Ingram ο οποίος προηγείται στην κατηγορία ERC1 μετά από δυο αγώνες θα ξεκινήσει με το νούμερο 2 στις πόρτες ακολουθούμενος από τον δις πρωταθλητή ERC Junior Marijan Griebel. Ο περσινός πρωταθλητής Alexey Lukyanuk ξεκινά πέμπτος και για ακόμα μια φορά θα είναι εκ των διεκδικητών της νίκης.


Ο φετινός αγώνας αποτελείται από 13 χωμάτινες ειδικές διαδρομές και είναι μήκους 207.98km. Από το 2014 και μετά τέσσερις οδηγοί μοιράζονται τις νίκες. Το 2014 νικητής αναδείχθηκε ο Esapekka Lappi, το 2015 κέρδισε ο Craig Breen, το 2016 ο Ralfs Sirmacis και το 2017 και 2018 νικητής ήταν ο Nikolay Gryazyn.


Τέλος, στο φετινό αγώνα θα τρέξουν οι κατηγορίες FIA ERC1 Junior, FIA ERC3 Junior, ERC2, ERC3, FIA European Rally Championship for Teams, ERC Nations’ Cup, ERC Ladies’ Trophy και Abarth Rally Cup.

Rally-Liepaja-2019-itinerary

Rally-Liepaja-2019-entry-list