Psaltis Eneos Rally Championship – Palm Trees Rally 2019: Με εντατικούς ρυθμούς

Βρισκόμαστε δυο βδομάδες μακριά από την εκκίνηση του τρίτου αγώνα του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος Ράλι Psaltis-ENeos και ο Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Λάρνακας κινείται με εντατικούς ρυθμούς στα πλαίσια του Palm Trees Rally, του οποίου έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση. Ήδη η επιλογή της διαδρομής έχει γίνει, και φέτος θα παρακολουθήσουμε ένα αγώνα με αλλαγές, καινοτομίες και προκλήσεις.


Μετά από πάρα πολλά χρόνια ο αγώνας θα ξεκινήσει απόγευμα και η πρώτη μέρα περιλαμβάνει 2 ειδικές διαδρομές, με τη δεύτερη να διεξάγετε το βράδυ. Επίσης, μετά από αρκετό καιρό οι ειδικές έχουν την ονομασία χορηγών, γεγονός που υποδηλώνει ότι ο αγώνας πέραν από τους θεατές και τους αγωνιζόμενους οι οποίοι θα δώσουν το παρόν τους, προσέλκυσε και το ενδιαφέρων εταιριών οι οποίες θέλουν να προβληθούν και ταυτόχρονα να βοηθήσουν το Σύνδεσμο Αυτοκινήτου Λάρνακας.


Ο φετινός αγώνας όπως προαναφέραμε θα είναι διήμερος και αποτελείται από 8 ειδικές διαδρομές, εκ των οποίων οι 6 είναι μεικτής επιφάνειας (χώμα-άσφαλτος). Η διαδρομή του αγώνα είναι μήκους 380.69km ενώ τα αγωνιστικά χιλιόμετρα είναι 97.24km. Ο χώρος εξυπηρέτησης (service park) θα είναι στο πάρκινγκ του γηπέδου ΓΣΖ και το αρχηγείο του αγώνα θα βρίσκετε στο ξενοδοχείο RADISSON BLU HOTEL.


Η φύση των ειδικών στην επαρχία Λάρνακας δίνει την ευχέρεια στους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες καθώς βρίσκονται σε πεδινή περιοχή. Φυσικά η εναλλαγή με τεχνικά σημεία και σημεία με άσφαλτο, απαιτεί σωστή στρατηγική και πολύ καλή φυσική κατάσταση, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στον αγώνα.


Όλα θα ξεκινήσουν το Σάββατο το απόγευμα με την εκκίνηση του αγώνα η οποία είναι στις φοινικούδες και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Ευρώπης. Ακολούθως τα πληρώματα θα κατευθυνθούν στην πρώτη ειδική η οποία είναι η Psalris-Eneos Petrofani-Kelia. Η εκκίνηση της ειδικής είναι στις 18:13 και από νωρίς τα πληρώματα θα έχουν δύσκολο έργο καθώς είναι η μεγαλύτερη του αγώνα (19.95km) και είναι μεικτής επιφάνειας (71% χώμα,29% άσφαλτο). Ακολουθεί 30λεπτη ανασυγκρότηση και ακολούθως η ίδια ειδική θα επαναληφθεί στις 20:18 υπο το φως των προβολέων στα αυτοκίνητα, με την ονομασία αυτή τη φορά Toptul Gemstar Ltd.


Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε την Κυριακή με τρείς επαναλαμβανόμενες ειδικές. Η πρώτη της μέρας είναι η APK Kourtellas Motorsport Klavdia-Stavrovouni στις 9:38, η δεύτερη είναι η Stop-Kiosk Kalavasos-Lagia η οποία ξεκινά στις 10:26 και η τρίτη είναι η Psaltis-Eneos Andelero-Koshi, με ώρα εκκίνησης στις 11:34.


Με το πέρας των τριών ειδικών ακολουθεί 30λεπτη ανασυγκρότηση και ακολουθεί το δεύτερο πέρασμα με τα ωράρια να είναι στις 13:07 (APK Kourtellas Motorsport Klavdia-Stavrovouni), 13:55 (Stop-Kiosk Kalavasos-Lagia), ενώ η τελευταία ειδική μετονομάζετε σε Klimacontrol Avdelero-Koshi και ξεκινά στις 15:03.

Ακολουθεί η τελευταία ανασυγκρότηση και ο αγώνας ολοκληρώνετε με την τελετή λήξης στην πλατεία Ευρώπης στις φοινικούδες στις 17:00 το απόγευμα.

Itinerary Larnaca 2019