GP Γαλλίας – Κατατακτήριες:Pole μετά πτώσεως για Marquez

O Marc Marquez ήταν ο ταχύτερος στις βρόχινες κατατακτήριες δοκιμές του Γαλλικού Grand Prix και θα ξεκινήσει τον αυριανό αγώνα στην πίστα του Le Mans από την pole position! Μαζί του στην πρώτη σειρά οι Petrucci, Miller, show από τον Rossi.

Q1 – Κίνηση ματ Rossi, χάος με τον καιρό

Οι έντονες ψιχάλες που έπεφταν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας σταμάτησαν λίγα λεπτά πριν την έναρξη των κατατακτηρίων, με την πίστα να παραμένει σχετικά βρεγμένη. Οι περισσότεροι αναβάτες βγήκαν με τα μεσαία ελαστικά βροχής στην πίστα.

Ο Valentino Rossi όμως βλέποντας πως η πίστα στέγνωνε σχετικά, έκανε την κίνηση που τελικά έκρινε την πρόκριση στο Q2. Ο Ιταλός έγραψε 1:37,667 και πήρε με διαφορά την πρώτη θέση.

Σε αυτό τον βοήθησε κι η άμεση επιστροφή της βροχής, καθώς η πίστα βρέθηκε και πάλι σε κακή κατάσταση, με τους αναβάτες να δυσκολεύονται να βελτιώσουν ακόμη και τους χρόνους που έθεσαν αρχικά με τα ελαστικά βροχής. Τελικά εκτός από τον Valentino Rossi, την πρόκριση πήρε κι ο Franco Morbidelli, που ήταν και με διαφορά ο ταχύτερος απ’όσους βγήκαν αρχικά με τα βρόχινα ελαστικά.

Εκτός έμειναν μεγάλα ονόματα, όπως ο Cal Crutchlow κι ο Alex Rins που θα ξεκινήσουν τον αγώνα της Κυριακής από την 15η και 19η θέση αντίστοιχα.
Q2 – Marquez στο χάος

Η βροχή πλέον είχε επιστρέψει για τα καλά στην πίστα του Le Mans, με τους Petrucci, Dovizioso, Quartararo, Miller, Marquez, Lorenzo, Vinales, Rossi, Morbidelli, Nakagami, Pol κι Aleix Espargaro να μάχονται για τη μάχη της pole.
Όπως και νωρίτερα ο Rossi ρίσκαρε κι έβαλε τα σλικ ελαστικά, όμως αυτή τη φορά δεν κατάφερε να πετύχει, καθώς η πίστα ήταν αρκετά πιο βρεγμένη. Με τις ψιχάλες να γίνονται όλο κι εντονότερες ήταν πρακτικά αδύνατο να γίνει πάνω από ένας γρήγορος γύρος.

Αυτός που το εκμεταλλεύτηκε ήταν ο Marc Marquez που έγραψε 1:40,952 κι εκμεταλλευόμενος την κακή κατάσταση της πίστας έμεινε εκεί μέχρι τέλους, παίρνοντας τελικά την pole position. O ίδιος μάλιστα έδειξε να δυσκολεύεται αρκετά στη συνέχεια, έχοντας τελικά μια πτώση στην 6η στροφή της πίστας.

Την πρώτη σειρά συμπλήρωσαν οι Ducati των Danilo Petrucci και Jack Miller που απέδειξαν για ακόμη μία φορά την ικανότητα τους στο βρεγμένο. Ο Miller μάλιστα μιμούμενος τον Marquez είχε κι αυτός μια πτώση στο τέλος της διαδικασίας.

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ακόμη μια Ducati, αυτή του Andrea Dovizioso, ενώ ο Valentino Rossi ήταν ο μόνος που κατάφερε να γράψει ανταγωνιστικό χρόνο, μετά το αρχικό του λάθος και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την πέμπτη θέση.

Την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Franco Morbidelli, Takaaki Nakagami, Jorge Lorenzo, Aleix Espargaro και Fabio Quartararo ενώ εκτός αυτής έμειναν οι Maverick Vinales και Pol Espargaro που δεν μπόρεσαν να γράψουν έναν ανταγωνιστικό γύρο.

Το Γαλλικό Grand Prix φτάνει στην κορύφωσή του αύριο στις 15:00 με τον μεγάλο αγώνα από την θρυλική πίστα του Le Mans.

Πηγή:totalracing.gr

Classification