Rally Liepāja 2020: Έκανε το νταμπλ ο Solberg

Ο νεαρός και ταλαντούχος Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI R5) είναι ο μεγάλος νικητής του φετινού Rally Liepāja , δεύτερου αγώνα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο οποίος διεξήχθη στη Λετονία.

Ο Solberg υπερασπίστηκε επάξια το προβάδισμα 10 δευτερολέπτων που απέκτησε με το τέλος της χθεσινής μέρας και το τέλος του αγώνα τον βρήκε πρώτο στη ράμπα του τερματισμού με διαφορά 20 δευτερολέπτων από το δεύτερο Mads Ostberg.

Ο ρυθμός του σήμερα ήταν και πάλι αξιοζήλευτος και κατάφερε με μαεστρία να ανακόψει την αντεπίθεση του Ostberg. Κέρδισε τις τέσσερις από τις έξι ειδικές της Κυριακής και με αυτό τον τρόπο έκανε το νταμπλ στη Λετονία, αφού αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στη χώρα της Βαλτικής. «Ήταν πολύ σκληρός ο αγώνας. Χθες δεν ξεκινήσαμε καλά όμως συνεχίσαμε να πιέζουμε. Είχαμε τετακέ στην τελευταία ειδική χθες και χάσαμε 20 δευτερόλεπτα, όμως και πάλι ήταν καλή ειδική. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους, ήταν ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο».

Από την πλευρά του ο Mads Ostberg (Citroen C3 R5) ξεκίνησε δυνατά τη μέρα κερδίζοντας την πρώτη ειδική. Από κει και πέρα όμως δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να απειλήσει τον Solbergπαρά το γεγονός ότι κέρδισε και την όγδοη ειδική. Έτσι ολοκλήρωσε δεύτερος στη γενική κατάταξη και δήλωσε ευχαριστημένος που ήταν στη μάχη της πρωτιάς, ενώ παράλληλα ήταν μια πολύ καλή δοκιμή για το αυτοκίνητο.

Η πρώτη τριάδα όπως διαμορφώθηκε χθες έμεινε αναλλοίωτη, με τον Alexey Lukyanuk (Citroen C3 R5) να συμπληρώνει την πρώτη τριάδα. Ο Ρώσσος ήταν ευχαριστημένος με το στήσιμο του αυτοκινήτου και τα ελαστικά όμως περισσότερο ήταν χαρούμενος που κατάφερε να φτάσει στον τερματισμό.

Ο Eerik Pietarinen (Škoda Fabia R5) τερμάτισε τέταρτος γενικης, ενώ οι Craig Breen (Hyundai i20 R5) και Emil Lindholm (Škoda FabiaR5) συμπλήρωσαν την πρώτη εξάδα.

Ο Oliver Solberg πέραν από τη νίκη στη γενική κατάταξη κέρδισε και την κατηγορία ERC1 Junior, αυξάνοντας παράλληλα το προβάδισμα του στη βαθμολογία. Emil Lindholm και Grégoire Munster είναι οι άλλοι δυο οδηγοί που ανέβηκαν μαζί του στο βάθρο.

Δυστυχώς ο αγώνας για το δικό μας πλήρωμα δεν είχε αίσιο τέλος και αναμφίβολα δεν ήταν το αποτέλεσμα που και οι ίδιοι θα ήθελαν.

Στις γρήγορες ειδικές της Λετονίας οι Γαλαταριώτης-Ιωάννου (Volkswagen Polo GTI R5) από την 19η θέση που ήταν μέχρι την έκτη ειδική, στην έβδομη είχαν έξοδο με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από τον αγώνα.

Ο Ken Tom (Ford Fiesta Rally4) ήταν ο μεγάλος νικητής στην κατηγορία ERC3 Junior. Η υπεροχή του καινούργιου Ford Fiesta Rally4 σε αυτή την κατηγορία ήταν καθολική αφού και στις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου, ο δεύτερος Dennis Rådströmκαι ο τρίτος Reinis Nitišs έτρεχαν επίσης με Ford Fiesta.

Οι ίδιοι πρωταγωνιστές έφεραν αντίστοιχα αποτελέσματα και στην κατηγορία ERC3 στην οποία επίσης συμμετέχουν.

Τέλος, νικητής στην κατηγορία ERC2 αναδείχθηκε ο Tibor jun. Érdi (Mitsubishi Lancer EVO X) και την κατηγορία Abarth κέρδισε ο Martin Rada.

Επόμενος αγώνας για το φετινό ERC είναι στο 50o Barum Czech Rally Zlin το οποίο θα διεξαχθεί στη Τσεχία.

results