kapodistrias
Home Motorcycle MotoGP MotoGP Αυστρία: Μεγάλη νίκη του Dovizioso

MotoGP Αυστρία: Μεγάλη νίκη του Dovizioso

O Andrea Dovizioso γράφει τη δική του ιστορία, με μια 3η νίκη στην Αυστρία τα τελευταία 5 χρόνια – την 5η συνεχόμενη νίκη για την Ducati – την 14η νίκη του με το Ιταλικό εργοστάσιο και τη 15η σε 219 Αγώνες που έχει δώσει στη μεγάλη κατηγορία. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής των 125cc το 2004 ήταν 2ος στη μάχη του Τίτλου τα τρία τελευταία χρόνια, πίσω μόνο από τον Marc Marquez και είναι σε νίκες στη μεγάλη κατηγορία πίσω από τους Rossi (89) & Marquez (56), αλλά χθες ανακοίνωσε το τέλος της 8χρονης συνεργασίας του με την Ducati, χωρίς να είναι διατεθειμένος καν να δεχθεί κάποια προσφορά για τη συνέχισή της. Είπε ότι θέλει να οδηγήσει απερίσπαστος μέχρι το τέλος της χρονιάς, με στόχο να πάρει τον Τίτλο, κάτι που φαίνεται εφικτό, μετά τη σημερινή του νίκη και τη 2η θέση της βαθμολογίας, μόλις 11 βαθμούς πίσω από την Yamaha του Fabio Quartararo που είχε έναν δύσκολο αγώνα και πήρε τους 8 βαθμούς της 8ης θέσης.

Για τον 34χρονο Ιταλό η νίκη αυτή ήρθε μετά από έναν μετρημένο αγώνα – μετά από δεύτερη εκκίνηση – στον οποίο κράτησε το ρυθμό σε χαμηλά επίπεδα, ώστε να κρατήσει λάστιχο για το τέλος, καθώς η θερμοκρασία πίστας ήταν υψηλή.

Να κάνουμε εδώ μια παρένθεση και να πούμε ότι μετά την πρώτη εκκίνηση, στον 9ο γύρο είχαμε μια τρομακτική πτώση των Zarco & Morbidelli των οποίων οι μοτοσυκλέτες πέρασαν κάθετα την πίστα στην 3η στροφή, την ώρα που περνούσαν οι Vinales & Rossi, με τον Ιταλό να “τα βλέπει όλα” και κυριολεκτικά να “έχει Άγιο” που η 2η μοτοσυκλέτα δεν τον κτύπησε. Φυσικά η κόκκινη σημαία έστειλε τους οδηγούς σε επανεκκίνηση.

Πίσω από τον Dovi, o Jack Miller με τη δική του Ducati κράτησε τη 2η θέση μέχρι την προ-τελευταία στροφή, όταν έκλεισε λάθος τη γραμμή του στον Joan Mir που το εκμεταλλεύτηκε και έδωσε στην Suzuki τη 2η θέση, ανεβαίνοντας για πρώτη φορά στο βάθρο της μεγάλης κατηγορίας. Νωρίτερα ο ομόσταυλός του Alex Rins έπεσε στην προσπάθειά του να περάσει μπροστά από τον Dovizioso. Πίσω από τους οδηγούς που ανέβηκαν στο βάθρο, ο νικητής του Brno πήρε μια πολύτιμη 4η θέση για την ΚΤΜ, που είδε νωρίτερα τον Pol Espargaro και τον Miquel Oliveira να βγαίνουν εκτός μάχης βάθρου, σε μια πτώση όπου ο Πορτογάλος παρέσυρε τον Ισπανό!

Στην 5η θέση, η πρώτη Yamaha ήταν αυτή του Valentino Rossi, που έκανε έναν ακόμη καλό αγώνα.

Ο Maveric Vinales ήταν μόλις 10ος, ενώ ο Franky Morbidelli δεν πήρε μέρος στο 2ο σκέλος του Αγώνα.

Για την Aprilia, o Aleix Espargaro πήρε την 11η θέση.

Στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος ο Quartararo έχει 67 βαθμούς, έναντι 56 του Dovi και 48 του Vinales.

Πηγή:mgp.gr