Rally Italia Sardegna: 462 Μέρες ήταν πολλές!!

Τόσες ήταν οι μέρες που χρειάστηκε να περιμένει ο Ott Tanak για να πανηγυρίσει νίκη στο WRC.

Ο Εσθονός στο μπάκετ του Hyundai i20 N πήρε τα ηνία του αγώνα στην Ιταλία από το Σάββατο το πρωί και κάνοντας σωστή διαχείριση πήρε την πρώτη του φετινή νίκη, η οποία ήταν επίσης και η πρώτη για την ομάδα στην υβριδική εποχή.

Δεύτερος τερμάτισε ο Craig Breen, ο οποίος πέτυχε το καλύτερο του αποτέλεσμα με την M-Sport. Ο Ιρλανδός ήταν ανταγωνιστικός κατά το τριήμερο και δίκαια έφερε το Ford Puma στη δεύτερη θέση του βάθρου.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Dani Sordo με το δεύτερο Hyundai i20. Έχοντας διασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση, ο Sordo δε ρίσκαρε σήμερα να διεκδικήσει βαθμούς από την power stage και έτσι πέτυχε το 1-3 για τον Κορεάτη κατασκευαστή.

Το καλύτερο του αποτέλεσμα με την M-Sport μέχρι στιγμής πέτυχε και ο Pierre-Louis Loubet με το δεύτερο Ford Puma. Ο νεαρός ξεκινώντας από ιδανική θέση εκκίνησης στις ειδικές έγραψε κατά το τριήμερο πολύ καλούς χρόνους αφήνοντας υποσχέσεις για το μέλλον.

Ο Kalle Rovanpera (GR Yaris) μπορεί να μην κατάφερε να ανταγωνιστεί τους πρωταγωνιστές σε αυτό τον αγώνα, όμως στο τέλος με την πέμπτη θέση που τερμάτισε είδε το προβάδισμα του στη βαθμολογία να αυξάνεται στους 55 βαθμούς από τον δεύτερο Thierry Neuville, γεγονός που τον αφήνει κάπως ικανοποιημένο.

 

Στην έκτη θέση τερμάτισε ο Takamoto Katsuta και ακολούθησαν στην έβδομη και όγδοη θέση οι Gus Greensmith (Ford Puma) και Nikolay Gryazin.

Μετά τον αγώνα στην Ιταλία μια μεγαλύτερη πρόκληση για τους οδηγούς ακολουθεί. Το Ράλι Σαφάρι είναι ο σκληρότερος αγώνας του ημερολογίου και θα διεξαχθεί από τις 23 μέχρι τις 26 ιουνίου.

Τελικά αποτελέσματα

1. Tänak hyundai 3hr 10min 59.1sec
2. Breen Ford-logo +1min 3.2sec
3. Sordo hyundai +1min 33.0sec
4. Loubet Ford-logo +2min 9.4sec
5. Rovanperä Toyota +3min 2.8sec
6.  Katsuta Toyota +4min 2.6sec