Rally Sardinia 2022- Leg3- Air Jourdan!

Στη δεύτερη θέση της κατηγορίας WRC2 Masters και στην 20η της γενικής κατάταξης τερμάτισαν οι Ιορδάνης Σερδερίδης-Fred Miclotte στο Ράλλυ Σαρδηνίας. Το πλήρωμα οδηγώντας Skoda Fabia Rally2 Evoπραγματοποίησε θεαματικά περάσματα στις ειδικές του νησιού πηδώντας μάλιστα εντυπωσιακά στα αρκετά άλματα του αγώνα.

Ο αρχικός στόχος των Σερδερίδη-Miclotte ήταν να πραγματοποιήσουν όλα τα χιλιόμετρα του αγώνα ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα για το επερχόμενο Ράλλυ Σαφάρι, χωρίς να έχουν το μυαλό τους στους χρόνους των αντιπάλων πληρωμάτων της κατηγορίας. Ωστόσο, μετά τις πρώτες ειδικές όταν είδαν ότι είναι ανταγωνιστικοί, οδήγησαν έξυπνα και τερμάτισαν δεύτεροι στην κατηγορία που απευθύνεται στους Οδηγούς άνω των 55 ετών.

Αποφασίσαμε να τρέξουμε στο Ράλλυ Σαρδηνίας ως προπόνηση ενόψει της Κένυας. Με εξαίρεση το κλατάρισμα που μας καθυστέρησε στη δεύτερη ειδική της Παρασκευής, ο αγώνας εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα για εμάς, κάτι που ήταν το ζητούμενο” δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης και συνέχισε: “Η δεύτερη θέση μεταξύ 12 εκκινούντων στο WRC2 Μasters μας χαροποιεί, ειδικά όταν έχεις αντιπάλους οδηγούς, όπως ο Freddy Loix”.

Ο φετινός αγώνας αποδείχτηκε ιδιαίτερα σκληρός με τη ζέστη να δυσχεραίνει το έργο των πληρωμάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του τετραημέρου: “Οι υψηλές θερμοκρασίες δεν μας πτόησαν, αν και οι συνθήκες εντός του Skoda FabiaRally2 Evo ήταν δύσκολες. Αυτό που μας εξέπληξε ήταν η σκληρότητα των ειδικών στο νησί. Σίγουρα ήταν πιο σκληρό από το Ράλλυ Ακρόπολις του 2021. Δεν το περιμέναμε!” ήταν τα λόγια του Σερδερίδη.

Η επόμενη εμφάνιση του Ιορδάνη Σερδερίδη θα γίνει και πάλι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ, καθώς ο Έλληνας οδηγός θα αγωνιστεί στο Ράλλυ Σαφάρι από τις 23 έως τις 26 του μήνα, αυτή τη φορά με Ford Puma Rally1 και την υποστήριξη της MSport: “Ανυπομονώ να αγωνιστώ στην Κένυα. Είναι όνειρο ζωής να πάρω εκκίνηση στον φημισμένο αυτό αγώνα” ήταν τα λόγια του συμπληρώνοντας: “Μόνο θετική μπορεί να είναι η αποτίμηση από το Ράλλυ Σαρδηνίας. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα για τον επόμενό μας αγώνα και θα διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε”.

Ακολουθήστε τον Ιορδάνη Σερδερίδη μέσα από την προσωπική σελίδα του οδηγού στο facebook: https://www.facebook.com/Serderidisrallyfans