Rally Italia Sardegna – Μέρα 3η: Μία ανάσα από τη νίκη ο Tanak

Το τέλος της τρίτης μέρας του Rally Italia Sardegna βρήκε τον Ott Tanak στην πρώτη θέση με άνετο προβάδισμα και ο οδηγός του Hyundai i20 N είναι μία ανάσα από τη νίκη.

Το Σάββατο άρχισε με τους Lappi και Tanak να έχουν μια διαφορά λιγότερη από ένα δευτερόλεπτο και όλοι ανέμεναν με ανυπομονησία να δουν μάχες στις σημερινές ειδικές.

Μάταια όμως. Ο Lappi μετά από οδηγικό λάθος στην εναρκτήρια ειδική σήμερα διέλυσε το πίσω μέρος του GR Yaris με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Ο Tanak είπε ευχαριστώ, κέρδισε έξι από τις οκτώ ειδικές του σκέλους και πλέον ξεκινά την Κυριακή με προβάδισμα 46 δευτερολέπτων όντας το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη.

Τρείς οδηγοί ήταν στη μάχη για την τρίτη θέση αλλά όπως εξελίχθηκε η μέρα μετά την εγκατάλειψη του Lappi κυνηγούσαν τη δεύτερη.

Ο Pierre-Louis Loubet (Ford Puma) ήταν μπροστά από τους Breen(Ford Puma) και Sordo (Hyundai i20 N) όμως δεν μπόρεσε να τους κρατήσει πίσω του.

 

Ο Breen στη δέκατη ειδική πέρασε δεύτερος και σταδιακά αύξησε το προβάδισμα του από τον τρίτο Sordo κερδίζοντας και δυο ειδικές διαδρομές.

Από την πλευρά του ο Sordo μπορεί να μην κατάφερε να πλησιάσει τον Breen, εξασφάλισε όμως σε μεγάλο βαθμό την τρίτη θέση η οποία δίνει πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Pierre-Louis Loubet προσπάθησε να πιέσει τον Sordo χωρίς όμως αποτέλεσμα και έτσι έμεινε τέταρτος γενικής.

Πέμπτος ανέβηκε ο Kalle Rovanpera (GR Yaris), ο οποίος κέρδισε τη θέση μετά την αποχώρηση του Adrien Fourmaux στην τελευταία ειδική. Ο Γάλλος μετά από δικό του λάθος εγκατέλειψε διακόπτοντας μάλιστα προσωρινά και την ειδική, με τον DaniSordo που ακολουθούσε να παίρνει εικονικό χρόνο από τους διοργανωτές.

Στην ίδια ειδική οι Tanak και Breen είδαν κόκκινη σημαία με αποτέλεσμα να την ολοκληρώσουν χωρίς αγωνιστικούς ρυθμούς.

Takamoto Katsuta και Gus Greensmith είναι στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, με τον Nikolay Gryazin να συμπληρώνει την οκτάδα.

Τέσσερις ειδικές περιλαμβάνει η αυριανή μέρα και παρόλες τις διαφορές που έχουν δημιουργηθεί τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.