Rally Italia Sardegna 2021 – Μέρα 2η: Κοντά στη νίκη ο Ogier, εφιάλτης για την Hyundai

Το Σάββατο, δεύτερη μέρα του Rally Italia Sardegna ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε η Παρασκευή, δηλαδή με τον Ott Tanak (Hyundaii20) απόλυτο κυρίαρχο αφού ο Εσθονός οδηγός της Hyundaiέβλεπε τη διαφορά από τους διώκτες του να ανοίγει.

Όλα αυτά μέχρι την 11η ειδική διαδρομή. Στη 12η ο Tanak κτύπησε σε πέτρα και για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα εγκατέλειψε τη στιγμή που ήταν πρώτος.

Από κει και πέρα ανέλαβε τα ηνία ο Sebastien Ogier (Toyota Yaris). Ο Γάλλος ξεκίνησε τη σημερινή μέρα από την τρίτη θέση 16.8 δευτερόλεπτα πίσω από το δεύτερο Dani Sordo (Hyundai i20). Αυτή τη διαφορά ο Γάλλος φρόντισε να την εξαφανίσει καθώς μέχρι την 11η ειδική πέρασε δεύτερος.

Η εγκατάλειψη του Tanak τον έφερε επικεφαλή του αγώνα και με πέντε ειδικές κερδισμένες σήμερα έκλεισε τη μέρα με 38.9 δευτερόλεπτα διαφορά από το δεύτερο… Evans.

Ο Βρετανός είπε ευχαριστώ στο δώρο του Dani Sordo ο οποίος από τη δεύτερη θέση που έτρεχε κτύπησε το αυτοκίνητο στον πίσω δεξιά τροχό με στη 15η ειδική με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.

Πέραν από τη δεύτερη θέση ο Evans ξεκίνησε τη μέρα έχοντας το βλέμμα πίσω του αφού ο τέταρτος Neuville ήταν σε θέση βολής. Οδήγησε στο όριο και όχι μόνο κράτησε πίσω του τον Βέλγο αλλά επίσης άνοιξε και τη μεταξύ τους διαφορά στα 22.7 δευτερόλεπτα η οποία του επιτρέπει αύριο να κινηθεί χωρίς πολλή πίεση.

Από την πλευρά του ο Neuville είναι ο μοναδικός οδηγός που κρατάει τα προσχήματα για την Hyundai. Είναι τρίτος και αναμφίβολα ο Adamo θέλει τουλάχιστον την τελευταία θέση στο βάθρο.

Από κει και πέρα ο Takamoto Katsuta (Toyota Yaris) είναι ο τέταρτος και τελευταίος από τους εργοστασιακούς οδηγούς.

Μεγάλες μάχες έγιναν στην κατηγορία WRC2 μεταξύ των Jari Huttunen (Hyundai i20) και Mads Ostberg (Citroen C3 R5).

Ο τελευταίος αντιμετώπισε διάφορα μηχανικά προβλήματα με αποτέλεσμα να χάσει την πρωτοπορία. Κατάφερε να κερδίσει λίγο από το χαμένο χρόνο και έκλεισε το Σάββατο 2.7 δευτερόλεπτα πίσω από τον πρωτοπόρο Huttunen.

Τέσσερις ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Η Huyndai θα επαναφέρει υπο καθεστώς Rally 2 τους Tanak και Sordoμε στόχο να μαζέψουν βαθμούς από την power stage.

Αποτελέσματα 2ης μέρας

1. Ogier 2hr 50min 33.1sec
2. Evans +38.9sec
3. Neuville +1min 1.6sec
4. Katsuta +4min 1.2sec
5. Huttunen (WRC2) +8min 9.6sec
6. Østberg (WRC2) +8min 12.3sec