Rally Italia Sardegna 2019 – Μέρα 1η: 1-2 Για την ομάδα της Citroen

Ο Sebastien Ogier πήρε την πρωτοπορία του αγώνα με την ολοκλήρωση της νυχτερινής υπερειδικής διαδρομής κάνοντας νωρίς το 1-2 για την ομάδα της Citroen.


Ο πρωτοπόρος του WRC επικράτησε του αντιπάλου του για το πρωτάθλημα οδηγών Ott Tänak στη 2 χιλιομέτρων Ittiri Arena βρισκόμενος μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον ομόσταυλο του Esapakka Lappi.
“Είναι καλύτερα από το τίποτα – κάθε δέκατο μετράει!”, Δήλωσε ο Ogier. “Αύριο θα ξεκινήσει μια διαφορετική μέρα. Θα πιέσω να κάνω τα πάντα και ελπίζω ότι αύριο το βράδυ θα έχουμε μια καλή θέση για το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο “.


Ο Lappi είχε νικήσει νωρίτερα τον Dani Sordo, ο οποίος ήταν στο τιμόνι ένα Hyundai i20, σχεδόν κατά δύο δευτερόλεπτα για να βρεθεί στην πρωτοπορία μέχρι που έχασε από τον ομόσταυλο του με Citroen C3.
Ο Tänak τερμάτισε 0,2 δευτερόλεπτα στο τιμόνι του Toyota Yaris και ένα δέκατο από τον ομόσταυλο του Kris Meeke, ο οποίος επικράτησε του οδηγού του Ford Fiesta Teemu Suninen κατά 1,2 δευτερόλεπτα.


Ο Meeke ανυπομονεί να επανορθώσει για την τελευταία μέρα, στον τελευταίο αγώνα στην Πορτογαλία. “Απολάμβανα την οδήγηση του αυτοκινήτου στην Πορτογαλία, φαινόταν να λειτουργεί καλά σε ολισθηρές συνθήκες. Είναι ακόμα πιο ολισθηρά εδώ, έτσι είμαι βέβαιος ότι το αυτοκίνητο μπορεί να αντεπεξέλθει”, ανάφερε.
Οi Suninen, Thierry Neuville και Elfyn Evans συμπλήρωσαν την πρώτη επτάδα 1,8 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρωτοπόρους.


Ο Jari-Matti Latvala ολοκλήρωσε στην χαμηλή 10η θέση γενικής μετά από πρόβλημα που αντιμετώπισε με τα φρένα του Yaris με την έξοδο από το watersplash.
Ο πρωτοπόρος της κατηγορίας WRC2 Pro, Kalle Rovanpera, είναι 11ος γενικής επικρατώντας του επιστρέφοντας στο WRC Juho Hanninen με Skoda Fabia R5, με μια διαφορά μόλις 0,3 δευτερολέπτων στον Φινλανδικό εμφύλιο.


Ο Hanninen, ο οποίος αγωνίζεται με το τέταρτο Toyota Yaris για πρώτη φορά από το WALES Rally GB 2017, είναι 12ος γενικής μαζί με τον οδηγό της Citroen WRC2 Pro Mads Ostberg.
Η δράση κορυφώνετε την Παρασκευή βορειοανατολικά της βάσης του αγώνα στο Alghero καλύπτοντας 124.20km.

Η Tula (22,25 χλμ.), που θεωρείται η πιο δύσκολη ειδική διαδρομή του Σαββατοκύριακου και η Castelsardo (14,72 χλμ.) προμηνύουν ένα δύσκολο και έντονο ξεκίνημα. Ακολουθούν οι Tergu-Osilo (14,14 χιλιόμετρα) και Monte Baranta (10,99 χιλιόμετρα). Και οι τέσσερις ειδικές διαδρομές θα επαναληφθούν το απόγευμα μετά από ένα ενδιάμεσο σέρβις.