Jeep® Wrangler: Ο αδιαμφισβήτητος πρωταθλητής εκτός δρόμου

Ο αδιαμφισβήτητος off-road πρωταθλητής και της περιπέτειας επιστρέφει με την ολοκαίνουργια γενιά του θρυλικού Jeep® Wrangler, που θα προσφέρει υψηλά επίπεδα άνεσης και δυναμικής οδήγησης. Το ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler γράφει μια ολοκαίνουργια σελίδα, στην μακρόχρονη ιστορία του, που ξεκίνησε το 1941.

Αυτό είναι το πιο ικανό Wrangler που κυκλοφόρησε ποτέ, με προηγμένες τεχνολογίες, ανάλογα με το πακέτο επιλογής, να χαρίζουν απίστευτη ελευθερία στον οδηγό που λατρεύει τις εξορμήσεις στην φύση: δυο ξεχωριστά συστήματα τετρακίνησης, ενεργά συστήματα κλειδώματος – Command-Trac και Rock Trac, ηλεκτρικό σύστημα κλειδώματος αξόνων Tru-Lock μπροστά και πίσω, διαφορικό Trac-Lok και limited slip differential ηλεκτρικό σύστημα αποσύνδεσης εμπρόσθιου sway-bar.

Η τέταρτη γενιά του Jeep Wrangler, προσφέρεται σε τρία διαφορετικά πακέτα: Sport, Sahara και Rubicon – όλα με δυο ή τέσσερεις πόρτες, και με την έκδοση Sahara έχει αποκλειστικά το πακέτο Overland, για να αρμόζουν οι διαστάσεις του οχήματος με το όνομα! Όλες οι εκδόσεις του Wrangler έρχονται με κλωβό ασφαλείας, και έχει την δυνατότητα ο πελάτης να επιλέξει «ανοιχτό» το Wrangler του, όντας το μοναδικό cabriolet, γνήσιο 4×4 / SUV που υπάρχει στην αγορά.

Ντεμπούτο πραγματοποιεί στο ολοκαίνουργιο Jeep Wrangler, το κουμπί ενεργοποίησης του κινητήρα ενώ η κονσόλα οργάνων του οδηγού, αποτελείτε από οθόνη 3.5 ή 7 ιντσών LED (στις εκδόσεις Sahara και Rubicon), με τον οδηγό να έχει να επιλέξει πέραν των 100 συνδυασμών για το τι πληροφορίες να διαβάζει επάνω. Παράλληλα, στο κέντρο της κονσόλας βρίσκεται μια οθόνη 7 ή 8.4 ιντσών.

Το «σπίτι» του Jeep Wrangler είναι, φυσικά, εκτός δρόμου, και η νέα γενιά έχει την καλύτερη έκδοση του συστήματος 4×4 που εξελίσσει η εταιρεία εδώ και εβδομήντα πέντε χρόνια. Το αυτοκίνητο προσφέρεται με δυο διαφορετικά συστήματα τετρακίνησης: το Command-Trac – στις εκδόσεις Sport και Sahara, και το Rock-Trac που προσφέρεται στην έκδοση Rubicon, για πρόσβαση στους πιο δύσκολους δρόμους και επιφάνειες. Και τα δύο συστήματα τετρακίνησης φέρουν το σύστημα Selec-Trac για έλεγχο διανομής ροπής στους εμπρός και/ή πίσω τροχούς, με δυο ταχύτητες. Ταυτόχρονα, το νέο Wrangler προσφέρει την δυνατότητα αλλαγής από 2WD και 4WD, σε ταχύτητες μέχρι και 72km/h.

Η νέα γενιά του Wrangler διαθέτει δυο καινούργιους κινητήρες, στα 2.2 λίτρα MultiJet II turbo diesel στα 2.0 λίτρα με τον τετρακύλινδρο turbo βενζίνης. Όλοι οι κινητήρες των Wrangler συνδυάζονται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 ταχυτήτων, που και αυτό είναι μια νέα προσθήκη στο μοντέλο αυτό. Με αυτό τον τρόπο ο οδηγός θα έχει ομαλή δύναμη τόσο σε δύσκολες επιφάνειες αλλά και στον αυτοκινητόδρομο.

Η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών ήταν σημείο αναφορά κατά την εξέλιξη του καινούργιου Jeep Wrangler, που προσφέρει ενεργητική και παθητική ασφάλεια με συστήματα όπως Blind-Spot Monitoring, σύστημα ανίχνευσης Rear Cross Path , Park Αssist μπροστά και πίσω, κάμερα για όπισθεν, electronic stability control (ESC) με ERM (Electronic Roll Mitigation) και τέσσερεις αερόσακους στο βασικό πακέτο. Τα πρώτα Wrangler αναμένονται στους εκθεσιακούς χώρους της CiC Automasters τον ερχόμενο Οκτώβριο.