Rally Italia Sardegna: Τιμωρήθηκαν με αναστολή Ogier-Ingrasia

Η μεγάλη μονομαχία των Ogier-Ingrasia με τους Neuville-Gilsoul στον αγώνα της Ιταλίας είχε τον αντίκτυπο της και εκτός ειδικών διαδρομών, καθώς οι πρωταθλητές μετά την ολοκλήρωση της προτελευταίας ειδικής ξέχασαν να πάρουν την κάρτα χρόνου, την οποία τους παρέδωσε ο Ott Tanak στην ανασυγκρότηση πριν την έναρξη της τελευταίας ειδικής (κάτι που απαγορεύετε από τον κανονισμό).

Μετά τη διερεύνηση του περιστατικού οι αγωνοδίκες έδωσαν ποινή 22 βαθμούς ποινή στους Ogier-Ingrasia και 18 στην M-Sport. Ευτυχώς για την ομάδα και το πλήρωμα η ποινή είναι με αναστολή και θα τεθεί εφαρμοστεί σε περίπτωση που επαναληφθεί κατά τη διάρκεια αυτής της σεζόν. Επίσης θα υπάρξει και χρηματικό πρόστιμο 10000 ευρώ.

Μετά και απο αυτή την εξέλιξη ο Ogierπαραμένει 27 βαθμούς πίσω από τον Thierry Neuvill eε έξι αγώνες να απομένουν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος.

Ο Julien Ingrasia παραδέχθηκε το λάθος του εξηγώντας ότι έφυγαν από την ειδική χωρίς να ελέγξει αν είχε πάρει την κάρτα μαζί του και όταν αντιλήφθηκε το λάθος του ήταν πολύ αργά για να γυρίσουν πίσω είτε με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο. Οι αγωνοδίκες δέχτηκαν ότι ήταν ένα λάθος της στιγμής και ότι αυτό δεν επηρέασε την απόδοση του Ford Fiesta.