World RX – Νορβηγία: Ο Kristoffersson κέρδισε στην Νορβηγία

Ο Johan Kristoffersson άνοιξε τη διαφορά από τους διώκτες του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rallycoross μετά την νίκη του στον τέταρτο γύρο που έγινε στην πίστα Hell της Νορβηγίας.

Ο οδηγός της PSRX Volkswagen Sweden ήταν εντυπωσιακός σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, καταφέρνοντας να κερδίσει όλες τις προκριματικές κούρσες, τον ημιτελικό και τον τελικό. Αυτή είναι μόλις η δεύτερη φορά στην ιστορία του θεσμού όπου κάποιος οδηγός σκοράρει το μάξιμουμ των βαθμών. Ο προηγούμενος που το είχε καταφέρει ήταν ο Andreas Bakkerud πριν από δυο χρόνια.

Ξεκινώντας από την poleposition, ο Kristoffersson έκανε πολύ καλή εκκίνηση και έστριψε πρώτος μπροστά από τον PetterSolberg, με τους Mattias Ekstrom και Kevin Hansen να μπαίνουν για jocker.

Οι Timmy Hansen και ο Νορβηγός Bakkerud είχαν επαφή με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα τους να κινηθούν ανεξέλεγκτα στην πίστα όπου παραλίγο να κτυπούσαν τον Kristoffersson. Μετά από αυτό το γεγονός και οι δυο έμειναν πολύ πίσω από τους υπόλοιπους, χάνοντας οποιαδήποτε ελπίδα διάκρισης.

Μπροστά οι Kristoffersson και Ekstrom ήταν οι οδηγοί που πάλευαν για τη νίκη, με τον πρωταθλητή γύρο με το γύρο να μεγαλώνει το προβάδισμα του. Μπήκε για jockerστον τελευταίο γύρο, κατάφερε να βγει μπροστά από τον συμπατριώτη του και να κερδίσει τον αγώνα.

Ο Ekstrom τερμάτισε στη δεύτερη θέση και αυτός ήταν ο πρώτος του τερματισμός στο βάθρο με την ομάδα της EKS Audi Sport. Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο Petter Solberg σκοράρωντας βαθμούς για την ομάδα του.

Η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία του Kevin Hansen σε τελικό σημαδεύτηκε με την τέταρτη θέση, ισοφαρίζοντας έτσι το καλύτερο του αποτέλεσμα το οποίο ήταν στην Γερμανία το 2016. Ο Kevin τερμάτισε μπροστά από τον αδερφό του Timmy ο οποίος ανέκαμψε από τη σύγκρουση με τον Bakkerud στα αρχικά στάδια του τελικού. Ο τελευταίος τερμάτισε στην απογοητευτική για αυτόν πέμπτη θέση.

Πίσω από τους Σκανδιναβούς έμεινε ο Sebastien Loeb, ο οποίος τερμάτισε τέταρτος στον ημιτελικό και δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να ακολουθήσει το ρυθμό των πρωτοπόρων στον τελικό. Αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας του Loebφέτος που δεν τερμάτισε στο βάθρο και μετά τη μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη του Kristoffersson η μεταξύ τους διαφορά άνοιξε στους 31 βαθμούς.

Ο Petter Solberg τον πλησίασε στους 2, ενώ στην τέταρτη και πέμπτη θέση ακολουθούν οι Bakkerud και Ekstromαντίστοιχα, οι οποίοι είναι 38 και 41 βαθμούς μακριά από την κορυφή.

SC_final_results_NOR_2018

SC_official_team_NOR_2018

SC_points_NOR_2018