Rally Italia Sardegna – Μέρα 1η: Πήρε και την πρώτη ειδική ο Neuville

Μετά το πρωινό shakedown στον αγώνα της Ιταλίας, ακολούθησε η εκκίνηση και η πρώτη ειδική του αγώνα. Στην υπερειδική διαδρομή μεικτής επιφάνειας στα προάστια της Olbia, ο Thierry Neuville έγραψε ξανά τον ταχύτερο χρόνο μετά το shakedown και έτσι τέθηκε επκεφαλής του αγώνα.

Ο Βέλγος ήταν ταχύτερος κατά μισό δευτερόλεπτο στη μήκους 3.32 χιλιομέτρων διαδρομή από τον οδηγό της Toyota Gazoo Racing, Takamoto Katsuta.

«Έκανα μια καλή διαδρομή», ανέφερε ο Neuville. «Νομίζω ότι θα είναι ένας σκληρός αγώνας με ανάμεικτες συνθήκες καθώς θα υπάρχει μαλακό οδόστρωμα αλλά και σκληρό. Ευελπιστώ ότι θα κάνουμε ένα καλό αγώνα καθώς κάναμε αρκετά καλή προετοιμασία και περιμένω να δω ποιες θα είναι οι επιλογές ελαστικών αύριο», ανέφερε.

Από κει και πέρα ο Elfyn Evans ήταν δυο δέκατα πιο αργός από τον Katsuta μένοντας τρίτος, με τους ομόστυαλούς του με τα άλλα δυο GR Yaris, τους KalleRovanperä and Esapekka Lappi να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Οι Ott Tanak και Dani Sordo έφεραν τα δικά τος Hyundaiστην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, με τους οδηγούς της M-Sport Ford Adrien Fourmaix, Craig Breenκαι Gus Greensmith να συμπληρώνουν τη δεκάδα.

Τα δεδομένα δυσκολεύουν την Παρασκευή, όταν τα πληρώματα θα ξεκινήσουν τη μεγαλύτερη μέρα του αγώνα. Θα πραγματοποιηθούν δυο ειδικές το πρωί γύρω από την περιοχή Monte Acuto, η Terranova, και Monti diAla, οι οποίες θα επαναληφθούν πριν από την ανασυγκρότηση και μετά θα ακολουθήσουν ακόμα δυο επαναλαμβανόμενες ειδικές, η Osilo και Sedini – Castelsardo.