Rally Italia Sardegna – Shakedown: Ο Neuville τον ταχύτερο χρόνο

Η πρώτη δράση από το Rally Italia Sardegna ξεκίνησε πριν από λίγο με το shakedown του αγώνα, εκεί όπου ο Thierry Neuville πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στο τρίτο πέρασμα από την ειδική Olmedo μήκους 3.53km.

Πίσω από το τιμόνι του Hyundai i20 N, ο  Neuville ολοκλήρωσε 0.3 δευτερόλεπτα μπροστά από τον οδηγό της Toyota Gazoo Racing Esapekka Lappi, ο οποίος κάνει το ντεμπούτο του στο χώμα με το GR Yaris.

Ο ομόσταυλός του, Elfyn Evans, συμπλήρωσε την πρώτη τριάδα όντας δυο δέκατα πιο αργός. Με αρκετή σκόνη και υψηλή θερμοκρασία αναμφίβολα αυτό ήταν το θέμα συζήτησης, καθώς οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του αγώνα αναμένεται να φτάσουν τους 35 βαθμούς

«Θα είναι ζέστη νομίζω», ανέφερε ο Neuville. «Σίγουρα είναι μια λέξη την οποία θα αναφέρουμε πολλές φορές αυτό το Σαββατοκύριακο. οι συνθήκες είναι αρκετά απαιτητικές μπορώ να πω. Το κράτημα ήταν χαμηλό σε ορισμένα σημεία και σε άλλα αρκετά ψηλό και νομίζω ότι η επιλογή ελαστικών θα είναι πολύ σημαντική σε αυτό τον αγώνα. Σίγουρα δε θα είναι εύκολο Σαββατοκύριακο, όμως είμαστε έτοιμοι και ανυπομονούμε να αγωνιστούμε».

Ο Pierre-Louis Loubet της M-Sport ήταν ο ταχύτερος από τους οδηγούς της ομάδας και τοποθέτησε το Puma στην τέταρτη θέση 1.1 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans μετά από τρία περάσματα. Ήταν 0.2 δευτερόλεπτα μπροστά από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Kalle Rovanperä, ο οποίος συμπλήρωσε την πρώτη πεντάδα.

Ο Rovanperä θα ξεκινά πρώτος στις ειδικές της Παρασκευής και με στεγνές συνθήκες σημαίνει ότι θα καθαρίζει το δρόμο για τους υπόλοιπους που θα ακολουθούν.

«Φαίνεται ότι θα είναι ζεστό και ολισθηρό Σαββατοκύριακο για εμάς», ανέφερε ο Φινλανδός προσθέτοντας, «οι συνθήκες στο shakedown ήταν πραγματικά ολισθηρές και ήταν δύσκολο να έχουμε καλή ισορροπία στο αυτοκίνητο επειδή γλιστρούσε πολύ».

Οι Craig Breen και Gus Greensmith ολοκλήρωσαν με τα δικά τους pUMA στην έκτη και έβδομη θέση αντίστοιχα, ενώ ο δυο φορές νικητής στην Σαρδηνία Dani Sordo τερμάτισε στη δέκατη θέση.

Ο Ott Tanak κατάφερε να κάνει μόνο μια διαδρομή εντός του καθορισμένου χρονικού διαστήματος, προτού εμφανιστεί ένα τεχνικό πρόβλημα στο Hyundai στην απλή διαδρομή.

Αποτελέσματα Shakedown

1. Thierry NEUVILLE Hyundai i20 N 2min 15.4sec
2. Esapekka LAPPI Toyota GR Yaris +0.3sec
3. Elfyn EVANS Toyota GR Yaris +0.5sec
4. Pierre-Louis LOUBET Ford Puma +1.6sec
5. Kalle ROVANPERÄ Toyota GR Yaris +1.8sec
6 Craig BREEN Ford Puma +2.0sec
7. Gus GREENSMITH Ford Puma +2.3sec
8. Takamoto KATSUTA Toyota GR Yaris +2.6sec
9. Adrien FOURMAUX Ford Puma +2.7sec
10. Dani SORDO Hyundai i20 N +3.8sec