RALLY GUANAJUATO MEXICO 2019 – Shakedown: Ταχύτερος ο Meeke, προβλήματα για Tanak

Ο Kris Meeke με Toyota Yaris ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο shakedown στον αγώνα του Μεξικού. Με διαφορά ένα δέκατο, ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) ολοκλήρωσε δεύτερος, με τον ομοσταυλό του Thierry Neuville να είναι τρίτος, με διαφορά τρία δέκατα από τον πρώτο.


Ο Meeke, ο οποίος κέρδισε τον αγώνα το 2017, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο πρώτο πέρασμα. Στο δεύτερο μετά που καθάρισε η αγωνιστική γραμμή, ο Esaekka Lappi (Citroen C3) ήταν ο ταχύτερος. Η απάντηση από τον Meeke ήρθε στο τρίτο πέρασμα όπου έγραψε και τον καλύτερο χρόνο της μέρας.
Στον πρώτο του φετινό αγώνα ο Dani Sordo (Hyundai i20) έγραψε τον τέταρτο χρόνο, με τους Sebastien Ogier (Citroen C3) και Jari-Matti Latvala (Toyota Yaris) να συμπληρώνουν την πρώτη εξάδα.


Αναμφίβολα, το γεγονός που επισκίασε το shakedown, ήταν το μηχανικό πρόβλημα που αντιμετώπισε ο πρωτοπόρος στη βαθμολογία Ott Tanak, καθώς στο πρώτο πέρασμα πάρκαρε το Toyota Yaris στα 4.5km. Η ομάδα τον ενημέρωσε να μην επαναφέρει το πρόγραμμα καθώς υπήρχε περίπτωση να γίνει περισσότερη ζημιά και έτσι το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε με ρυμουλκό στο service park.


Ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Tom Fowler ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό. «Δυστυχώς έχασε τον ένα από τους δυο αισθητήρες που χρειάζεται η μηχανή για να δουλέψει. Θα εξετάσουμε το αυτοκίνητο. Δε νομίζω ότι είναι κάτι που δεν μπορεί να ξεπεραστεί, αλλά θα φανεί όταν εξετάσουμε τα πάντα ενδελεχώς στο αυτοκίνητο».