Παρουσίαση ολότελα νέου Toyota Corolla… Ένας θρύλος αναβιώνει στην Κύπρο

Η παρουσίαση του νέου Toyota Corolla στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο πλαίσιο μιας τελετής αντάξιας της φήμης που έχει κατακτήσει το θρυλικό μοντέλο. Οι άνθρωποι της Toyota Κύπρου, και συγκεκριμένα η εταιρεία Δικράν Ουζουνιάν & Σια. Λτδ., στη δεξίωση που παραχώρησαν στα κυπριακά Μ.Μ.Ε., αποκάλυψαν τη 12η γενιά Toyota Corolla.

Η ατμόσφαιρα της δεξίωσης ήταν πλήρως εναρμονισμένη με το μοντέλο-θρύλο της ΤΟΥΟΤΑ που έχει χαράξει τη δική του μεγαλειώδη ιστορία τόσο στην εξέλιξη της μάρκας όσο και στην αυτοκινητοβιομηχανία γενικότερα.


Η φήμη που έχει δημιουργήσει το Corolla στην πορεία της αυτοκίνησης, από το 1966 που κυκλοφορεί σε διάφορες εκδόσεις στην παγκόσμια αγορά, δεν είναι σε καμία περίπτωση τυχαία, καθώς έχει καταγράψει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, οι οποίες υπερβαίνουν τον εντυπωσιακό αριθμό των 46 εκατομμύριων.

Η επιτυχία αυτή του Corolla είναι συνώνυμη της αξιοπιστίας της ΤΟΥΟΤΑ, η οποία έχει ταυτιστεί με την επανάσταση στην υβριδική τεχνολογία που προκύπτει ως αναγκαιότητα, σε μια εποχή όπου οι περιβαλλοντικές, αλλά και οι νομικές προκλήσεις το επιβάλλουν.
Με αυτόν τον γνώμονα προκύπτει και η εκδοχή Toyota Corolla Hybrid ως το αποκορύφωμα της σύζευξης του Corolla και του Hybrid, έννοιες ταυτόσημες με το όραμα της εταιρείας για καινοτομία και εξέλιξη με παράλληλο σεβασμό στην ιστορία της και στο περιβάλλον μιας αυτοκινητοβιομηχανίας που διαρκώς αναβαθμίζεται.


Η αναβίωση του θρυλικού μοντέλου Toyota Corolla προσφέρεται σε 2 διαφορετικές εκδόσεις, hatchback & sedan με κοινό σημείο αναφοράς την πλατφόρμα TNGA GA-C της Toyota (TNGA-Toyota New Global Architecture), που έχει χαμηλωμένο κέντρο βάρους, ενισχύοντας έτσι την αίσθηση μιας ανώτερης και δυναμικής οδηγικής εμπειρίας, η οποία χαρακτηρίζεται από τα δυνατά κρατήματα, το βελτιωμένο επίπεδο ασφάλειας και τη σταθερότητα.
Επιπρόσθετα η νέα πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA) GA-C, παρέχει στους σχεδιαστές της Toyota την ελευθερία να δίνουν σε κάθε τύπο αυτοκινήτου μια οπτικά διακριτική και συνάμα ξεχωριστή εμφάνιση.


Έτσι το νέο Corolla είναι πιο κομψό και εκλεπτυσμένο από ποτέ με νέο, φουτουριστικό σχεδιασμό που το κάνει να ξεχωρίζει στον δρόμο, προκαλώντας τον ανταγωνισμό με την εντυπωσιακή του εμφάνιση.

Ο εσωτερικός διάκοσμος της καμπίνας, που είναι διαμορφωμένος με ποικιλία υφασμάτων και υλικών υψηλής ποιότητας, χαρακτηρίζεται από την άνεση και την ευρυχωρία. Η εξελιγμένη εργονομία, με τον μοντέρνο σχεδιασμό του πίνακα οργάνων και τη μεγάλη οθόνη αφής των 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα με χρήση μαλακών πλαστικών στο μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αναβαθμίζουν την αισθητική. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τους έξυπνους αποθηκευτικούς χώρους, τον απεριόριστο χώρο για τα πόδια και τον ευρηματικό σχεδιασμό της θέσης του οδηγού, για να περιορίζει την κόπωση, κάνουν το ταξίδι με το νέο Toyota Corolla να είναι εξίσου ευχάριστο με τον προορισμό.


Παράλληλα με τον σχεδιασμό, ενθουσιασμό προκαλεί και το γεγονός ότι το αναβαθμισμένο σύστημα Toyota Safety Sense 2ης γενιάς, που θεωρείται από τα πλέον κορυφαία στον κόσμο, προσφέρεται στον βασικό εξοπλισμό σε όλες τις εκδόσεις του νέου Corolla.
Η δεύτερη γενιά του Toyota Safety Sense, περιλαμβάνει χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως σύστημα προ σύγκρουσης με ανίχνευση ποδηλατών και πεζών τη νύκτα, αυτόματο πιλότο προσαρμοζόμενης ταχύτητας, σύστημα διατήρησης λωρίδας, αυτόματη σκάλα φώτων, και αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας, τα οποία διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την οδηγική εμπειρία.

Οι 2 διαφορετικές εκδόσεις, hatchback & sedan του νέου Toyota Corolla είναι αντάξιες της ιστορίας της γενιάς τους και υπόσχονται να ικανοποιήσουν όλες τις απαιτήσεις.
Ως εκ τούτου η νέα γενιά Corolla Hatchback, προσφέρεται με μια ολοκληρωμένη γκάμα ολοκαίνουργιων κινητήρων, με κύριο χαρακτηριστικό τις δυναμικές αλλά συνάμα περιβαλλοντικές επιδόσεις, αποτελώντας εφαλτήριο της νέας στρατηγικής διπλών υβριδικών επιλογών που θα προσφέρει η Toyota, δηλαδή τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο διαφορετικά υβριδικά σύνολα.


Έτσι, οι επιλογές στις οποίες προσφέρεται είναι με αυτό-φορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα 1,8 λίτρων απόδοσης 122 ίππων, με κατανάλωση 3.3 λτρ/100χλμ & 76 γρ/χλμ εκπομπές ρύπων (προσφέρεται και στις 2 εκδόσεις, Hatchback & Sedan), καθώς και με αυτό-φορτιζόμενο υβριδικό κινητήρα 2,0 λίτρων, γνωστός ως Dynamic Force, απόδοσης 180 ίππων, με κατανάλωση 3.9 λτρ/100χλμ & 89 γρ/χλμ εκπομπές ρύπων (προσφέρεται μόνο στην έκδοση Hatchback). Επιπρόσθετα διατίθεται και με συμβατικό κινητήρα 1.2 λίτρων Turbo, απόδοσης 116 ίππων, με κατανάλωση 5.1 λτρ/100χλμ & 116 γρ/χλμ εκπομπές ρύπων (προσφέρεται μόνο στην έκδοση Hatchback, με αυτόματο & manual κιβώτιο ταχυτήτων).


Παράλληλα, το ολότελα νέο Corolla Sedan διατίθεται και με την επιλογή συμβατικού βενζινοκινητήρα 1,6 λίτρων Valvematic, απόδοσης 130 ίππων, με κατανάλωση 5.5 λτρ/100χλμ & 125 γρ/χλμ εκπομπές ρύπων (προσφέρεται μόνο στην έκδοση Sedan, με αυτόματο & manual κιβώτιο ταχυτήτων).
Οι δύο εκδόσεις του νέου Toyota Corolla ήρθαν στην Κύπρο για να αναβιώσουν έναν θρύλο που συνεχίζει να αφήνει εποχή στο πέρασμά του και να εξελίσσεται αρμονικά με την τεχνολογία, το περιβάλλον τις ανάγκες και τον άνθρωπο.


Το Toyota Corolla είναι έτοιμο να συναρπάσει και να κατακτήσει τους λάτρεις του ταξιδιού και της εμπειρίας και είναι εξοπλισμένο με τεχνολογικές εκπλήξεις που αναμένεται να διαγράψουν μια ακόμα μεγαλειώδη σελίδα στη μακρόχρονη ιστορία του.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.toyota.com.cy