RALLY GUANAJUATO MEXICO 2019 – Ακυρώθηκε η πρώτη ειδική

Η εναρκτήρια ειδική διαδρομή στο RALLY GUANAJUATO MEXICO η οποία θα διεξαγόταν την Πέμπτη το βράδι, ακυρώθηκε για λόγους ασφαλείας καθώς καταστράφηκε μια τεχνητή ράμπα για άλματα.


Ο Esapekka Lappi με το Citroen C3 είχε προλάβει να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο, όμως στη συνέχεια και μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε δεν επετράπη στους Ott Tanak, Thierry Neuville και Sebastien Ogier να ξεκινήσουν. Ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση τι χρόνο θα πάρουν αυτοί που δεν έτρεξαν στην ειδική.


Στην τεχνητή ράμπα η οποία στήθηκε 100 μέτρα πριν από τον τερματισμό, αρκετοί οδηγοί, μεταξύ αυτών και οι Lappi και Andreas Mikkelsen, είχαν άσχημη προσγείωση με το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου. Η ειδική σταμάτησε μετά το πέρασμα του Meeke, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε γράψει τον τρίτο χρόνο.Η ζημιά που έγινε στη ράμπα δεν μπορούσε να επιδιορθωθεί και έτσι οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν την ειδική για λόγους ασφαλείας.


Η δράση συνεχίζετε σήμερα με 8 ειδικές διαδρομές οι οποίες είναι κοντά στο Guanajuato και βρίσκονται σε ψηλό υψόμετρο. Μεταξύ αυτών είναι ένα πέρασμα από τη μικρή σε μήκος ειδική στους δρόμους της Leon και δυο από πίστα αυτοκινήτων της πόλης. Όλες οι ειδικές είναι μήκους 114.19km.