Στο χειρουργείο ο Febvre

Μετά την άσχημη πτώση στο δεύτερο hit του εναρκτήριου αγώνα στην Παταγονία, ο αναβάτης της Monster Energy Yamaha Romain Febvre αναγκαστικά θα μπει χειρουργείο για να διορθωθούν τα σπασμένα κόκκαλα στον αστράγαλο του.

Όντας ο ταχύτερος στα προκριματικά του Σαββάτου, έδειχνε ικανός να κυνηγήσει το δεύτερο του παγκόσμιο τίτλο. Ο πρώην πρωταθλητής τερμάτισε τρίτος στο πρώτο hit, ενώ στο δεύτερο και ενώ ήταν στη δεύτερη θέση είχε πτώση. Η ανώμαλη προσγείωση επέφερε το βαρύ τραυματισμό στον αστράγαλο και αμέσως μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις. Όταν βγήκε το πόρισμα για τον τραυματισμό αποφασίστηκε όπως πάρει και δεύτερη γνώμη από άλλο γιατρό στο Βέλγιο, χώρα στην οποία κατοικεί ο Γάλλος.

Ο αναβάτης της Monter Energy Yamaha επισκέφτηκε τον Δρ. Geert Peersman, ορθοπεδικό στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Αμβέρσα όπου και ο ίδιος του επιβεβαίωσε ότι έχει σπάσει τον αστράγαλο του σε δυο σημεία. Ο τραυματισμός πρέπει να εγχειριστεί και αυτό προγραμματίστηκε για την τρίτη 12 Μαρτίου. Το πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση θα το ανακοινώσει η Yamaha μόλις υπάρχουν νεότερα.


Ο Romain Febvre ανέφερε, «Δυστυχώς τα νέα δεν είναι καλά. Έσπασα τον αστράγαλο μου και νοιώθω πολύ άσχημα, όχι μόνο για τον εαυτό μου αλλά και για την ομάδα. Έτσι είναι όμως καθώς αυτά είναι μέρος των αγώνων. Τώρα πρέπει να επικεντρωθώ στην εγχείρηση που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη και ακολούθως στην αποθεραπεία. Θα προσπαθήσω να επιστρέψω στη μοτοσυκλέτα το συντομότερο δυνατό. Προς το παρόν οι προβλέψεις λένε για έξι βδομάδες πάνω κάτω. Ακόμα και τότε φυσικά δε θα είμαι έτοιμος καθώς θα χάσω αρκετά από τη φυσική μου κατάσταση. Όταν θα ανέβω στη μοτοσυκλέτα θα δω πως είναι τα πράγματα όμως μέχρι τότε δεν μπορώ να πω και πολλά. Κύριος μου στόχος είναι να θεραπευτεί το πόδι μου».

Ο αγωνιστικός διευθυντής της Monster Energy Yamaha Massimo Raspanti είπε: «Προφανώς είμαστε πολύ λυπημένοι που μάθαμε αυτά τα νέα για τον Romain. Δούλεψε πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Τα πράγματα έδειχναν πολύ καλά για αυτόν. Στην Αργεντινή ήταν πολύ γρήγορος στα δοκιμαστικά ενώ ακολούθως ήταν ο ταχύτερος και στα προκριματικά. Με αυτά τα δεδομένα αναμέναμε με αγωνία τον αγώνα, όπως επίσης και τους υπόλοιπους στη σεζόν. Ήταν αρκετά καλός στα δυο hit, σημειώνοντας μάλιστα τον καλύτερο χρόνο. Δυστυχώς φάνηκε άτυχος και βρίσκετε σε αυτή την κατάσταση που είναι τώρα. Τώρα είμαστε όλοι επικεντρωμένοι για να γίνει καλά, να επιστρέψει στο 100% και τα τελειώσει δυνατά τη σεζόν».