Rally Guanajuato Mexico 2018 – Μέρα 3η: Ολική ανατροπή

Εκπληκτική ήταν η τρίτη μέρα στο ράλι Μεξικού. Για ακόμα μια φορά δεν έλειψαν οι ατυχίες οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη γενική κατάταξη. Παράλληλα ο Sebastian Ogier (Ford Focus) έθελξε με την απόδοση του καθώς κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή.

Ο πρωταθλητής ξεκίνησε τη μέρα με στόχο την τρίτη θέση του Meeke στη γενική κατάταξη. Κατάφερε να τον περάσει στη 13η ειδική του σκέλους και από κει και πέρα ήταν εκτός συναγωνισμού. Οδήγησε το Focus WRC ταχύτατα, κέρδισε  ειδικές διαδρομές και σε συνδυασμό με το σκασμένο ελαστικό του πρωτοπόρου Loeb πέρασε επικεφαλής στο τέλος της μέρας, έχοντας μάλιστα προβάδισμα νίκης.

Ανήμπορος να ακολουθήσει το ρυθμό του πρωταθλητή, ο Kriss Meeke (Citroen C3) κέρδισε μια θέση ανεβαίνοντας δεύτερος, όμως δύσκολα θα μπορέσει να επαναλάβει τον περσυνό θρίαμβο. Τα  δευτερόλεπτα από την κορυφή δύσκολα θα καλυφθούν την τελευταία μέρα, όμως όπως είδαμε μέχρι στιγμής στον αγώνα τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Ο Dani Sordo (Hyundai i20), αν και ξεκινούσε τελευταίος μεταξύ των αυτοκινήτων WRC, εντούτοις δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους και έτσι μοιραία από πρώτος οπισθοχώρησε τρίτος. Είναι κοντά στον Meeke και έχει αύριο μια τελευταία ευκαιρία να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση του βάθρου. Τέταρτος είναι ο Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) ο οποίος κινήθηκε για ακόμα μια μέρα στη μετριότητα, καθώς δεν έδειξε να έχει ρυθμό να διεκδικήσει κάτι παραπάνω.

Ο μεγαλύτερος άτυχος στον αγώνα χωρίς αμφιβολία είναι ο Sebastian Loeb (Citroen C3). Ο Γάλλος ξεκίνησε πολύ καλά τη μέρα κερδίζοντας την εναρκτήρια ειδική του σκέλους, βάζοντας σοβαρή υποψηφιότητα για τη νίκη. Τα δεδομένα όμως έμελλε να αλλάξουν για ακόμα μια φορά καθώς ένα σκασμένο ελαστικό στη 14η ειδική τον ανάγκασε να χάσει πέραν των δυο λεπτών και να οπισθοχωρήσει στην πέμπτη θέση.

Χωρίς καμία ελπίδα κινήθηκε και τη σημερινή μέρα ο Thierry Neuville (Hyundai i20). Ο Βέλγος ξεκινούσε πάλι πρώτος καθαρίζοντας το δρόμο, με το μοναδικό στόχο που απομένει για τον οδηγό της Hyundai να είναι οι έξτρα βαθμοί της power stage.

Από το κακό στο χειρότερο πάει ο αγώνας για την Toyota. Ο Ott Tanak ήταν ο μοναδικός από τους τρείς που ξεκίνησε με τη δεύτερη μέρα με στόχο τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στην 11η ειδική τον έθεσε εκτός αγώνα.

Στην κατηγορία WRC 2  ο Pontus Tidemand συνέχισε στους ρυθμούς της Παρασκευής αυξάνοντας το προβάδισμα από τον δεύτερο πέραν των πέντε λεπτών. Ο Gus Greensmith είναι ο οδηγός που εξακολουθεί να κρατά τη δεύτερη θέση με τον Pedro Heller να εξακολουθεί επίσης να είναι τρίτος.

Τρείς ειδικές απομένουν για να ολοκληρωθεί ο αγώνας και μεταξύ αυτών είναι και το διπλό πέρασμα από την Las Minas, η οποία είναι και η power stage. Φαβορί για τη νίκη είναι ο Sebastian Ogier ο οποίος είναι πολύ κοντά στη δεύτερη νίκη στη σεζόν.