Rally Guanajuato Mexico 2018: Μεξικάνικη FIESTA!!

Ο Sebastian Ogier (Ford Fiesta WRC) είναι ο φετινός νικητής του ράλι Μεξικού. Ο περσινός πρωταθλητής με αντεπίθεση διαρκείας χθες κατάφερε να υπερκαλύψει τη διαφορά των 30 δευτερολέπτων και να αποκτήσει προβάδισμα νίκης την τελευταία μέρα.

Σήμερα διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα του, σημειώνοντας τη δεύτερη νίκη σε τρείς αγώνες, η οποία τον φέρνει και πάλι επικεφαλή στη γενική κατάταξη.

Ούτε την τελευταία μέρα έλειψαν τα δράματα. Ο Kris Meeke (Citroen C3) επανέλαβε την περσυνή γκάφα, καθώς από τη δεύτερη θέση που βρισκόταν έριξε το αυτοκίνητο σε χαντάκι με αποτέλεσμα να χάσει δευτερόλεπτα και αυτή τη φορά και θέση.

Τη εξέλιξη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Dani Sordo (Hyundai i20) ο οποίος τερμάτισε τελικά αυτός δεύτερος, με τον Meeke να οπισθοχωρεί τρίτος. Τέταρτος ολοκλήρωσε ο Andreas Mikkelsen επίσης με Hyundaii20 και πέμπτος ο Sebastian Loeb (Citroen C3).

Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Thierry Neuville (Hyundai i20), ο οποίος σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να αντιδράσει και να γράψει χρόνους κορυφής πέραν από την εναρκτήρια υπερειδική.

Παρηγοριά για την ομάδα της Toyota στον αγώνα είναι η νίκη του Ott Tanak στην power stage, η οποία του έδωσε πέντε πολύτιμους βαθμούς.

Έβδομος γενικής και πρώτος στην κατηγορία WRC 2 τερμάτισε ο Pontus Tidemand με Skoda Fabia R5. Ο Σουηδός απέκτησε προβάδισμα ασφαλείας την Παρασκευή το οποίο αύξησε μάλιστα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η κατάσταση έμεινε αναλλοίωτη όσον αφορά τις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου, τις οποίες κατέλαβαν οι Gus Greensmith και Pedro Heller.

Ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι ο Γύρος της Κορσικής, ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 5 μέχρι τις 8 Απριλίου.