Rally Estonia 2021 – Μέρα 3η: Αγκαλιά με την πρώτη του νίκη ο Rovanpera

Χωρίς αλλαγές ή απρόοπτα ολοκληρώθηκε η τρίτη μέρα του Rally Estonia. Η Hyundai επανάφερε ο Ott Tanak έχοντας κύριο μέλημα να βοηθήσει τον Thierry Neuville ούτως ώστε να απαλλαγεί από την πίεση του Ogier.

Ο Kalle Rovanpera (Toyota Yaris) ξεκίνησε πολύ δυνατά τη μέρα και όντας ταχύτερος από τον πλησιέστερο αντίπαλο του, τον Craig Breen, μέχρι την ολοκλήρωση του σκέλους άνοιξε απόσταση ασφαλείας η οποία του επιτρέπει να ελπίζει βάσιμα για την πρώτη του νίκη.

 

Ο Craig Breen (Hyundai i20) δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να ακολουθήσει το ρυθμό του Rovanpera και έδειξε να συμβιβάζετε με τη δεύτερη θέση. Στο δεύτερο πέρασμα από την υπερειδική στο Tartu καρδιοχτύπησε την ομάδα αφού παραλίγο να κτυπήσει το αυτοκίνητο, κάτι που ευτυχώς απέφυγε.

Η πλάστιγγα στη μάχη της τρίτη θέσης μεταξύ των Thierry Neuville (Hyundaii20) και Sebastien Ogier (Toyota Yaris) γέρνει προς το μέρος του πρώτου. Κατάφερε σταδιακά να ανοίξει τη διαφορά από τον περσινό πρωταθλητή και αύριο θα έχει ένα πλεονέκτημα 17.9 δευτερολέπτων.

Ο Sebastien Ogier δεν επηρεάστηκε από τα παιχνίδια τακτικής της Hyundai, η οποία έβαλε τον Tanak να ξεκινά ενδιάμεσα των Neuville και Ogier. Ο Γάλλος είχε κατά νου τον ομόσταυλό του Elfyn Evans ο οποίος είναι και ο κύριος του αντίπαλος για τον τίτλο αυτή τη στιγμή. Αύξησε τη μεταξύ τους διαφορά στα 23.4 δευτερόλεπτα και εκτός απροόπτου σε αυτές τις θέσεις θα τερματίσουν αύριο.

Ο Evans είναι άνετα πέμπτος αφού δεν απειλείται. Έκτος είναι ο Teemu Suninen (Ford Fiesta) είναι έκτος και πολύ μακριά από τον Evans ενώ έβδομος είναι ο Pierre Loubet. Πρωταγωνιστής τη σημερινή μέρα ήταν ο Ott Tanak ο οποίος κινήθηκε χωρίς πίεση καταφέρνοντας να κερδίσει έξι από τις εννέα ειδικές.

Ταχύτερος οδηγός μεταξύ των αυτοκινήτων R5 είναι ο Alexey Lukyanuk(Skoda Fabia Evo) ο οποίος είναι έβδομος γενικής. Στη μάχη της κατηγορίας WRC2 αυτός που προηγείται είναι ο Andreas Mikkelsen (Skoda Fabia Evo). Στις υπόλοιπες δυο θέσεις του βάθρου είναι οι Mads Ostberg (Citroen C3 R5) και Marco Bulacia (Skoda Fabia Evo).

Αποτελέσματα 3ης μέρας

POS. DRIVER   TIME
1. Rovanperä 02hr 17min 46.8sec
2. Breen +50.7sec
3. Neuville +01min 20.9sec
4. Ogier +01min 38.8sec
5. Evans +02min 02.2sec
6. Suninen +06min 14.4sec