Rally Estonia 2019: Ο Τanak στην πρωτοπορία

Με συμμετοχές του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι διεξάγετε αυτό το Σαββατοκύριακο το ράλι Εσθονίας καθώς η φύση των ειδικών διαδρομών προσομοιάζει με αυτές της Φιλανδίας και οι ομάδες έχουν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ρυθμίσουν τα αγωνιστικά ούτως ώστε να είναι έτοιμα για τον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος.


Και οι τέσσερις εργοστασιακές τρέχουν στην Εσθονία με πρώτο και καλύτερο τον τοπικό οδηγό Ott Tanak ο οποίος αγωνίζεται με το Toyota Yaris. Ο νικητής του 2018 αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από τον Andreas Mikkelsen με Hyundai i20,όπως επίσης και από το νέο οδηγό της Hyundai Craig Breen, τον Elfyn Evans (Ford Fiesta) και τον Esapekka Leppi (Citroen C3).


«Γνωρίζω από την περσινή χρονιά ότι το να αγωνιζόμαστε σε αυτούς τους γρήγορους δρόμους είναι μια καλή προετοιμασία για εμάς και την ομάδα καθώς μετά ακολουθεί το ράλι Φιλανδίας. Αυτό όμως που μετρά περισσότερο είναι η νίκη που πέτυχα μπροστά από όλους αυτούς φιλάθλους πέρυσι και ευελπιστώ ότι θα τα καταφέρω και φέτος».


Ο πέντε φορές νικητής σε αγώνες WRC και πρώτος Εσθονός που κέρδισε αγώνα WRC Markko Märtin, μαζί με τον συμπατριώτη του Georg Gross αγωνίζονται και οι δυο με Ford Fiesta, ενώ ο Valerii Gorban τρέχει με ένα Mini Cooper παλαιότερης γενιάς αυτοκίνητο WRC.


Στον αγώνα τρέχει και ο Teemu Suninen ο οποίος όμως αυτή τη φορά δεν τρέχει με το Fiesta WRC αλλά με το καινούργιο Ford Fiesta R5 καθώς το αγωνιστικό πραγματοποιεί την πρώτη του ανταγωνιστική εμφάνιση. Ο Φιλανδός αντιμετωπίζει δυνατούς αντιπάλους σε αυτή την κατηγορία όπως οι Eerik Pietarinen, Nikolay Gryazin (και οι δυο με Skoda Fabia), Takamoto Katsuta (Ford Fiesta) και το νεαρό Oliver Solberg (Volkswagen Polo GTI) ο οποίος προηγείται με το τέλος της πρώτης μέρας.

Το Σάββατο οι οδηγοί αγωνίστηκαν σε εννέα ειδικές διαδρομές συνολικού μήκους 91.82αγωνιστικών χιλιομέτρων. Ο Ott Tanak κατάφερε να κερδίσει τις εφτά, με τους Andreas Mikkelsen και Elfyn Evans να κερδίζουν από μια.

Στην πρωτοπορία είναι όπως προαναφέραμε ο Ott Tanak με τον Andreas Mikkelsen να ακολουθεί από τη δεύτερη θέση με διαφορά 33 δευτερολέπτων ενώ την τριάδα συμπληρώνει ο Esapekka Lappi ο οποίος είναι 46 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο.

Πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση, ο Oliver Solberg είναι ο οδηγός που προηγείται στην κατηγορία R5. Aus και Pietaninen είναι μέχρι στιγμής στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Ο αγώνας συνεχίζετε και ολοκληρώνετε την Κυριακή με έξι ειδικές διαδρομές.