Rally Estonia 2019: Εύκολη νίκη για τον Tanak

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα σήμερα το Rally Estonia 2019. Ο αγώνας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τις εργοστασιακές ομάδες του WRC να ρυθμίσουν τα αγωνιστικά πριν από τον επερχόμενο αγώνα της Φιλανδίας καθώς οι ειδικές είναι πανομοιότυπες με αυτές της Σκανδιναβικής χώρας.


Με τη συμμετοχή και των τεσσάρων κατασκευαστών αναμφίβολα ο αγώνας αποτέλεσε πόλο έλξης αρκετών φιλάθλων όπως επίσης και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στον τοπικό οδηγό της Toyota Gazoo Racing Ott Tanak ο οποίος αγωνίστηκε με το Toyota Yaris.


Ο Εσθονός ο οποίος κινήθηκε σε γνωστά μονοπάτια έκλεισε την πρώτη μέρα προηγούμενος, παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος στις ειδικές και ήταν για αυτόν μια καλή πρόβα καθώς και στη Φιλανδία όντας πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα θα ξεκινά την πρώτη μέρα από την πρώτη θέση.


Σήμερα η κυριαρχία του ήταν καθολική αφού δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης σε κανένα. Κινήθηκε ταχύτατα κερδίζοντας και τις έξι ειδικές της Κυριακής αποτέλεσμα που τον ανέβασε πρώτο στη ράμπα τερματισμού, κάτι που άλλωστε αποτελούσε και στόχο για τον ίδιο. Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη φορά που ο Tanak κέρδισε τον αγώνα της πατρίδας του.


Ο Andreas Mikkelsen με τo Hyundai i20 ολοκλήρωσε στη δεύτερη θέση 1 λεπτό και 3 δευτερόλεπτα πίσω από τον Tanak. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο Esapekka Lappi με το Citroen C3, ο οποίος κινήθηκε σαφώς καλύτερα σήμερα. Στόχος του Φιλανδού είναι η διάκριση στον αγώνα της πατρίδας του, τον οποίο είχε κερδίσει πριν από δυο χρόνια.

Τέταρτος τερμάτισε ο Elfyn Evans με Ford Fiesta, ενώ πέμπτος ολοκλήρωσε στο ντεμπούτο του με τη Hyundai ο Craig Breen που ως γνωστόν πήρε θέση “στο αρχικό σχήμα” και θα αγωνιστεί στον αγώνα της Φιλανδίας. Την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο Markko Marin με Ford Fiesta WRC.


Ο ταλαντούχος νεαρός Oliver Solberg για μια ακόμα φορά ήταν χάρμα οφθαλμών. Οδήγησε ταχύτατα και με ωριμότητα το Volkswagen Polo GTI στις γρήγορες ειδικές, μετουσιώνοντας αυτή την απόδοση σε νίκη στην κατηγορία αυτοκινήτων R5, ενώ παράλληλα ήταν και έβδομος γενικής. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Rainer Aus με Skoda Fabia R5 και την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ακόμα ένα Skoda Fabia R5 με οδηγό τον Eerik Pietarinen. Οι Aus και Pietarinen τερμάτισαν στην όγδοη και ένατη θέση στη γενική αντίστοιχα.

Τελικά αποτελέσματα