BMW X6: Τρίτη γενιά για το Sports Activity Coupe που δημιούργησε την κατηγορία

Η BMW αποκαλύπτει την τρίτη γενιά ενός μοντέλου που ουσιαστικά δημιούργησε μια νέα κατηγορία στην παγκόσμια αγορά. Ο λόγος για τη νέα BMW X6 στην κατηγορία των Sports Activity Coupe που αναμένεται να περάσει στην αγορά περί τα τέλη αυτού του χρόνου. Η νέα BMW X6 συνδυάζει την ευελιξία και προσαρμοστικότητα ενός SAV με τη γοητεία ενός coupe και φυσικά υιοθετεί τη σχεδιαστική ταυτότητα της γερμανικής μάρκας. Μια σχεδίαση που αναδεικνύει την επιβλητική και συνάμα δυναμική της παρουσία στο δρόμο.


Η νέα γενιά της BMW X6 έχει αυξηθεί κατά 26 mm σε μήκος από το προηγούμενο μοντέλο (στα 4.935 mm) και κατά 15 mm σε πλάτος (στα 2.004 mm). Είναι επίσης κατά 6 mm χαμηλότερη (στα 1.696 mm) με το μεταξόνιο να έχει αυξηθεί κατά 42 mm στα 2.975 mm, κάτι που μεταφράζεται σε ακόμα μεγαλύτερους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, παρά τον κουπέ χαρακτήρα της.

Στον εξωτερικό σχεδιασμό ξεχωρίζει επίσης η μεγάλη μάσκα με το σήμα της BMW η οποία είναι πλέον φωτιζόμενη. Ο φωτισμός ενεργοποιείται με το άνοιγμα ή το κλείσιμο του αυτοκινήτου, αλλά ο οδηγός μπορεί να τον διαχειριστεί και ανεξάρτητα. Η λειτουργία φωτισμού της μάσκας είναι διαθέσιμη και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.
Παράλληλα το μοντέλο θα διαθέτει ζάντες αλουμινίου από 19 μέχρι 22 ίντσες ανάλογα με την έκδοση ενώ κατά την παρουσίαση της, θα προσφέρεται σε εκδόσεις εξοπλισμού
xLine και M Sport με τα δικά τους ιδιαίτερα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά.


Η ποιότητα κατασκευής, το άψογο φινίρισμα και η οδηγοκεντρική προσέγγισης χαρακτηρίζει και αυτό το μοντέλο του γερμανού κατασκευαστή. Με πλήθος τεχνολογικά χαρακτηριστικά άνεσης και ασφάλειας, το εσωτερικό της νέας BMW X6 δημιουργήθηκε με γνώμονα μία αποκλειστική και δυναμική οδηγική εμπειρία. Θα διατίθεται στάνταρ με δερμάτινη επένδυση Vernasca ενώ οι διαιρούμενες (40:20:40) πλάτες των πίσω καθισμάτων θα μπορούν να προσφέρουν ένα χώρο αποσκευών 580 στα 1.530 λίτρα.

Στη μακρά λίστα του βασικού και προαιρετικού εξοπλισμού ξεχωρίζουν τα πολυλειτουργικά καθίσματα με λειτουργία μασάζ για τον οδηγό και το συνοδηγό, το αυτόματο σύστημα ελέγχου κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, οι θερμοηλεκτρικές ποτηροθήκες, η χρήση κρυστάλλινων στοιχείων σε ορισμένα χειριστήρια, η πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή Sky Lounge, το πακέτο Ambient Air για αρωματισμό εσωτερικού και το Ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond + 3 D Surround.


Η γκάμα κινητήρων που θα έχει στη διάθεση της η νέα BMW X6 κατά την είσοδο της στην αγορά θα αποτελείτε από δύο βενζινοκινητήρες και δύο πετρελαιοκινητήρες. Αρχή με ένα straight-six βενζινοκινητήρα 340 ίππων για την BMW X6 xDrive40i ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει η BMW X6 xDrive30d με ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel με 265 ίππων. Η BMW X6 M50d θα διαθέτει ένα εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα diesel 400 ίππων ενώ στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται μια έκδοση Μ για την BMW X6 M50i με ένα νέο βενζινοκινητήρα V8 530 ίππων.

Όλες οι εκδόσεις της νέας BMW X6 πληρούν τις απαιτήσεις του προτύπου εκπομπών ρύπων EU6d-TEMP ενώ θα διαθέτουν ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο Steptronic.
Μαζί και η τελευταία γενιά του συστήματος BMW xDrive που κατανέμει τη ροπή μεταξύ των εμπρός και πίσω τροχών μεταβαλλόμενα, και ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις. Η διαφορά είναι ότι τώρα θα λειτουργεί με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια. Σε περιπτώσεις που δεν απαιτείται μετάδοση σε όλους τους τροχούς, η κίνηση μπορεί να κατανέμεται αποκλειστικά στους πίσω τροχούς για μείωση της κατανάλωσης. Το σύστημα xDrive εξακολουθεί να δίνει έμφαση – μεταφέροντας περισσότερη ροπή – στους πίσω τροχούς, κυρίως σε περιπτώσεις δυναμικής οδήγησης. Οι σπορ ικανότητες του αυτοκινήτου ενισχύονται από το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό Μ στον πίσω άξονα, που διατίθεται στο πλαίσιο της έκδοσης M Sport ή σε συνδυασμό με το προαιρετικό πακέτο xOffroad.