Rally Estonia: Μειώνονται οι πιθανότητες νίκης για τον Tänak μετά την ποινή που δέχτηκε

O Ott Tänak που προς το παρόν είναι τέταρτος στην κατάταξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, είχε στόχο στον αγώνα της πατρίδας του που κέρδισε τέσσερις φοράς μέχρι στιγμής, να επιστρέψει στις νίκες.

Στο σημερινό shakedown μετά το εναρκτήριο πέρασμα το Ford Pumaτου Tänak παρουσίασε πρόβλημα στον κινητήρα μετά το τέλος της διαδρομής. Μετά από περεταίρω έρευνα, η M-Sport Fordεπιβεβαίωσε ότι θα χρειαστεί να τοποθετηθεί άλλος κινητήρας πριν ξεκινήσει ο αγώνας αργότερα σήμερα.

Οι κανονισμοί της FIA αναφέρουν ότι σε περίπτωση βλάβης του κινητήρα μεταξύ του τεχνικού ελέγχου και του πρώτου ελέγχου χρόνου, επιτρέπεται η αντικατάσταση του κινητήρα.

Ωστόσο, θα επιβληθεί ποινή πέντε λεπτών από τον Αλυτάρχη.

«Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αλλάξουμε κινητήρα, κάτι που μπορούμε να κάνουμε βάση των κανονισμών, αλλά αυτό σημαίνει ότι θα τιμωρηθούμε πριν ξεκινήσουμε τον αγώνα», εξήγησε ο επικεφαλής της ομάδας Richard Millener. «Είναι μια πραγματικά απογοητευτική αρχή για τον αγώνα, ίσως η χειρότερη που θα μπορούσαμε να έχουμε, όμως αυτή είναι η κατάσταση που βρισκόμαστε. Θα έχουμε σοβαρό μειονέκτημα όμως δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα σχετικά με αυτό που συνέβη, οπότε θα προσπαθήσουμε να περισώσουμε ότι μπορούμε από αυτό τον αγώνα.

Προφανώς η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι για τον Otτ και τον Martin».

Όσον αφορά στα του shakedown, ο Kalle Rovanperä έδειξε ότι θα είναι εκ των διεκδικητών της νίκης και έστειλε το μήνυμα του όντας ο ταχύτερος στην μήκους 4,08km διαδρομή. Ο πρωταθλητής που κέρδισε και τις προηγούμενες δυο εκδόσεις του αγώνα ξεκινά με ένα και μόνο στόχο, καθώς προηγείται στην βαθμολογία με 41 βαθμούς.Πίσω από το τιμόνι του GR Yaris, ο Rovanperä Ξεπέρασε τον Thierry Neuville κατά 1,2 δευτερόλεπτα, ενώ ο Esapekka Lappi, επίσης με Hyundai ήταν τρίτος.