Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός θρηνεί την απώλεια του Χρίστου Φασαρία

Απεβίωσε την Τρίτη, 18 Ιουλίου 2023 σε ηλικία 74 χρόνων ο Χρίστος Φασαρίας, μια από τις πλέον χαρακτηριστικές και αγαπητές προσωπικότητες στο χώρο του αυτοκινήτου. Τον τελευταίο καιρό αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας.

Ο Φασαρίας αγωνίστηκε τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 και συνδέθηκε ιδιαιτέρως με ένα εμβληματικό Ford Escort RS2000 και αριθμούς εγγραφής ΗΗ 700. Διακρίθηκε τόσο σε αγώνες ράλλυ όσο και σε αγώνες ταχύτητας και αναβάσεων.

Συμμετείχε στο διεθνές Ράλλυ Κύπρος από το 1976 έως και το 1980 (συνολικά πέντε διοργανώσεις) ενώ το 1976 έλαβε μέρος και στο Ράλλυ Ακρόπολις.

Ασχολείτο επαγγελματικά με το χώρο της αυτοκίνησης ως εισαγωγέας προϊόντων αυτοκινήτου.

Η κηδεία του Χρίστου Φασαρία θα τελεστεί το Σάββατο, 22 Ιουλίου στις 11πμ, στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, στον Στρόβολο. Η οικογένεια θα δέχεται συλλυπητήρια στον χώρο της εκκλησίας από τις 10:30πμ. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στην Αγλαντζιά.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Αυτοκινήτου εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στη θυγατέρα του Αλεξάνδρα η οποία ακολούθησε τα χνάρια του πατέρας της και συμμετείχε σε αγώνες ράλλυ ως συνοδηγός, στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος.

Αιωνία ας είναι η μνήμη του.