Rally Estonia – Μέρα 2η: Μεγάλη μάχη μεταξύ Rovanpera και Neuville

Με μόλις δυο δευτερόλεπτα να χωρίζουν τους Kalle Rovanperä και Thierry Neuville ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Ράλι Εσθονίας. Το δίδυμο πάλεψε σκληρά στα 133,38 αγωνιστικά χιλιόμετρα σήμερα που περιλάμβαναν οι ειδικές γύρω από την δεύτερη μεγαλύτερή πόλη της Εσθονίας, το Tartu..

Ο Thierry Neuville έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα και πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα μετά και την τέταρτη ειδική, έχοντας 6,8 δευτερόλεπτα πλεονέκτημα από τον Rovanperä.

Ο Φινλανδός έφερε τα δεδομένα υπερ του όμως στην επανάληψη των ειδικών διαδρομών καθώς ήταν ταχύτερος από τον Βέλγο και μετά το δεύτερο πέρασμα από την Mustvee πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα.

Ο Neuville προσπάθησε να αντιδράσει αλλά ο Rovanperä όχι μόνο κρατήθηκε μπροστά αλλά αύξησε την μεταξύ τους διαφορά στα τρία δευτερόλεπτα.

Μεγάλη μάχη γίνετε και για την τρίτη θέση μεταξύ του Esapekka Lappi και του Elfyn Evans. Νωρίς, ο Lappi μετά από μεγάλο άλμα στην δεύτερη ειδική κατέστρεψε την υβριδική μονάδα του Hyundai και να χάσει χρόνο μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις στην ανασυγκρότηση.

Στο απογευματινό πέρασμα  από τις ειδικές διαδρομές αντεπιτέθηκε ξεπερνώντας τον Evans στην προτελευταία διαδρομή και πλέον ξεκινά την αυριανή μέρα με πλεονέκτημα 2,7 δευτερολέπτων.

Ο Teemu Suninen ήταν ευχαριστημένος μετά την ολοκλήρωση της μέρας πίσω από το τιμόνι ενώς Hyundai προδιαγραφών Rally1. Παρόλο που ήταν ενθουσιασμένος με την ταχύτητα του αυτοκινήτου, εντούτοις είχε καλό ρυθμό και είναι πέμπτος 16,9 δευτερόλεπτα πίσω από τον Evans.
Ο PierreLouis Loubet είναι έκτος με το Ford Puma, έχοντας για καλύτερη του στιγμή σήμερα τον τερματισμό στην πρώτη τριάδα στο δεύτερο πέρασμα από την Raanitsa.
O Ott Tänak αν δεν είχε ποινή θα μπορούσε να οδηγούσε τον αγώνα, καθώς ο Εσθονός κέρδισε πέντε από τις εφτά ειδικές σήμερα.

Στην έβδομη θέση είναι ο Takamoto Katsuta και τον ακολουθεί στην όγδοη ο πρωτοπόρος στην WRC2 Andreas Mikkelsen, με τους Gus Greensmith και Sami Pajari να συμπληρώνουν μέχρι στιγμής την πρώτη τριάδα στην κατηγορία.
Το Σάββατο ο αγώνας επικεντρώνετε γύρο από το χιονοδρομικό κέντρο Otepää. Οι επαναλαμβανόμενες ειδικές Mäeküla (10,27km) και Otepää (11,15km) ακολουθούνται από ανασυγκρότηση πριν συνεχιστεί η δράση με τις επαναλαμβανόμενες ειδικές Elva (11,73km) και Kanepi (16,48km). Η υπερειδική στον Tartu ολοκληρώνει την μέρα.