Rally Estonia – Μέρα 3η: Ασυναγώνιστος!!

Ο 22χρονος Kalle Rovanperä, ο οποίος έγινε ο νεότερος νικητής στην ιστορία του WRC στους πολύ γρήγορους χωματόδρομους της Εσθονίας πριν από δυο χρόνια, ήταν σήμερα κυριολεκτικά ασυναγώνιστος αφού κέρδισε και τις εννέα ειδικές διαδρομές του Σαββάτου, γεγονός που δεν επέτρεψε στον Thierry Neuville να παραμείνει στην μάχη της νίκης.

Ο περσινός πρωταθλητής υποβίβασε στην δεύτερη θέση τον ThierryNeuville νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής και ξεκίνησε το προτελευταίο σκέλος με πλεονέκτημα τριών δευτερολέπτων.

 

Ξεκινώντας σήμερα τελευταίος μεταξύ των αυτοκινήτων Rally1, είχε καθαρή γραμμή αλλά και καλύτερο ρυθμό από τον ανταγωνισμό και έτσι επέκτεινε το πλεονέκτημα του στα 34,9 δευτερόλεπτα με το τέλος της μέρας. Ο Neuville που αρχικά ήταν στην μάχη για την πρώτη θέση, όμως μετά από σκασμένο ελαστικό στο δεύτερο πέρασμα από την Otepää βρέθηκε να υπερασπίζετε την δεύτερη θέση από τους Lappi και Evans που διεκδικούσαν την τελευταία θέση στο βάθρο και μείωναν παράλληλα την απόσταση από τον Βέλγο.

Ο Neuville σημείωσε δεύτερους καλύτερους χρόνους σε πέντε ειδικές ανοίγοντας ανά την απόσταση, ενώ στο τέλος της μέρας παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Rovanperä.

Μάχη που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον ήταν αυτή μεταξύ του Lappi και του Evans. Ο οδηγός του GR Yaris αρχικά είχε μειώσει μερικά δέκατα την διαφορά από τον Lappi, όμως ο Φινλανδός αντέδρασε και όντας ταχύτερος έφερε την μεταξύ τους διαφορά στα 7,3 δευτερόλεπτα ενώ από τον Neuville η διαφορά είναι 10,5.

Ο Teemu Suninen συνέχισε το απροβλημάτιστο ντεμπούτο του με το i20 N Rally1 και είναι πέμπτος. Στην έκτη θέση βρίσκετε ο Pierre-Louis Loubet, ο οποίος πήρε και μια ποινή πέντε δευτερολέπτων για παραβίαση των κανόνων υβριδικής στρατηγικής την Παρασκευή.

Ο έβδομος Takamoto Katsuta μείωσε την απόσταση από τον Loubet στα 7 δευτερόλεπτα, παρά το γεγονός ότι φοβήθηκε όταν το Toyota δεν επανεκκινούσε μετά τον τερματισμό στην ειδική Kanepi1.

Μετά από πολύ καλές επιδόσεις και σήμερα, ο Ott Tänak ανέβηκε στην όγδοη θέση γενικής. Ο Andreas Mikkelsen με ένα Škoda Fabia RS Rally2 είναι ένατος και κοντά στον δεύτερο φετινό θρίαμβο στην κατηγορία WRC2, ενώ ο Sami Pajari αγωνιζόμενος στην ίδια κατηγορία συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.

Το τελευταίο σκέλος της Κυριακής είναι το μικρότερο του αγώνα και περιλαμβάνει 61,08 αγωνιστικά χιλιόμετρα.