Rally Estonia – Μέρα 2η: Επιβλητικός ο Rovanperä

Η δεύτερη μέρα στην Εσθονία είχε ένα και μόνο πρωταγωνιστή. Ο Kalle Rovanperä (GR Yaris) ήταν επιβλητικός και δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης σε κανένα.

Ο οδηγός της TOYOTA GAZOO Racing όχι μόνο άντεξε την αρχική πίεση από τον Elfyn Evans στην εναρκτήρια ειδική του σκέλους, στη συνέχεια επέβαλε το δικό του ρυθμό, κέρδισε εφτά από τις από τις εννέα ειδικές του σημερινού σκέλους, αποκτώντας πλεονέκτημα 29,1 δευτερολέπτων εν όψη της τελευταίας μέρας.

Στη δεύτερη θέση εξακολουθεί ο βρίσκεται ο Elfyn Evans με το δεύτερο GR Yaris. Έκανε την προσπάθεια να μειώσει από τον πρωτοπόρο κερδίζοντας την πρώτη ειδική σήμερα όμως από κει και πέρα δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον Rovanperä και άρχισε να συμβιβάζεται με τη δεύτερη θέση στον αγώνα.

Ο Ott Tanak (Hyundai i20 N) δεν είχε την ταχύτητα να πλησιάσει τον δεύτερο Evans και πλέον ο μοναδικός στόχος είναι να διασφαλίσει την τρίτη θέση μαζεύοντας βαθμούς για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Τέταρτος ανέβηκε ο Thierry Neuville (Hyundai i20 N) εκμεταλλευόμενος πλήρως το σκεδασμένο ελαστικό που είχε ο Esapekka Lappi, με τον Takamoto Katsuta (GR Yaris) να είναι στην πέμπτη θέση.

Στην έκτη θέση βρίσκεται ο Adrien Fourmaux με το Ford Puma. Είναι ο πρώτος οδηγός της MSPORT στον αγώνα και κατάφερε να κερδίσει την υπερειδική διαδρομή στο κλείσιμο της μέρας.

Ο Esapekka Lappi μετά το σκασμένο ελαστικό είναι έβδομος και εκτός στόχων, ενώ την πρώτη οκτάδα συμπληρώνει ο Pierre-LouisLoubet με Ford Puma.

Στην κατηγορία WRC 2 ο Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia είναι αυτός που προηγείται, με τον Teemu Suninen (Hyundai i20 N) να είναι δεύτερος με διαφορά 10,6 δευτερολέπτων και να βλέπει ακόμα και νίκη στον αγώνα.

Έξι ειδικές διαδρομές συμπληρώνουν αύριο το πρόγραμμα του αγώνα. Απομένουν 79.98 αγωνιστικά χιλιόμετρα για να μάθουμε τον νικητή στην Εσθονία και όλα τα δεδομένα μέχρι στιγμής δείχνουν Kalle Rovanperä.

Αποτελέσματα Σαββάτου

1. Rovanperä 2hr 7min 53.0sec
2. Evans +29.1sec
3. Tänak +1min 11.5sec
4. Neuville +2min 20.3sec
5. Katsuta +3min 43.0sec
6. Fourmaux +3min 53.9sec