Rally Estonia – Μέρα 1η: Μπροστά ο “πολύς” Rovanperä

Χωρίς ιδιαίτερα θέματα κύλησε η πρώτη μέρα του Ράλι Εσθονίας μέχρι που φτάσαμε στην τελευταία ειδική της Παρασκευής όπου έγιναν πολλά…

Ο Elfyn Evans (GR Yaris) ξεκίνησε ιδανικά έχοντας καλή σειρά εκκίνησης  και πήρε την πρωτοπορία στον αγώνα. Στο επαναληπτικό πέρασμα όμως από τις ειδικές ο Rovanperä (GR Yaris) με σύμμαχο και τον καιρό ανέτρεψε τα δεδομένα και οδηγεί τον αγώνα.

Ο Φινλανδός έμεινε κοντά στην κορυφή παρά το γεγονός ότι ξεκινούσε πρώτος. Στο επαναληπτικό πέρασμα  ξεκίνησε να μειώνει τη διαφορά από τον πρώτο Evans και στην τελευταία ειδική πέρασε πρώτος με διαφορά 11.7 δευτερολέπτων.

Ο Evans που προηγήθηκε σε μεγάλο μέρος της Παρασκευής είδε ότι έχτισε να εξαφανίζεται εν ριπή οφθαλμών. Στην ένατη ειδική πιάστηκε στη βροχή με το Yaris να χάνει πρόσφυση γλιστρώντας το βρεγμένο τερέν, με αποτέλεσμα να οπισθοχωρήσει δεύτερος.

Ο Ott Tanak (Hyundai i20 N) προς το παρόν δεν εκπληρώνει τις προσδοκίες των συμπατριωτών του. Ο Εσθονός είχε μια ποινή 10 δευτερολέπτων καθώς κινήθηκε σε ζώνη HEV χωρίς να είναι σε πλήρη ηλεκτρική κίνηση.

Στη συνέχεια το θολωμένο μπροστά γυαλί τον ανάγκασε να χάσει χρόνο και να βρίσκεται τρίτος 44.3 δευτερόλεπτα μακριά από τον πρώτο.

Στην τέταρτη θέση είναι ο Esapekka Lappi (GR Yaris). Ο Φινλανδός μπορεί να μην διεκδικεί κάτι από τον αγώνα όμως κρατάει όμως πίσω του τον Thierry Neuville.

Ο οδηγός της Hyundai δυσκολεύτηκε με το στήσιμο του αυτοκινήτου και δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να μείνει κοντά στους πρωτοπόρους.

Πρώτο Puma είναι o Adrien Fourmaux ο οποίος είναι έκτος, με τουςTakamoto Katsuta (GR Yaris) και Gus Greensmith (Ford Puma) να συμπληρώνουν την πρώτη οκτάδα.

Ο νικητής της χθεσινής υπερειδικής Craig Breen έμεινε νωρίς εκτός μετά από έξοδο me ton Loubet να έχει την ίδια τύχη στην τελευταία ειδική της μέρας.

Εννέα ειδικές διαδρομές περιλαμβάνει το Σάββατο. Η δράση ξεκινά στις 9:03 το πρωί και ολοκληρώνεται όπως και σήμερα στις 8 το βράδυ.

Αποτελέσματα Παρασκευής

1. Rovanperä 1hr 16min 19.7sec
2. Evans +11.7sec
3. Tänak +44.3sec
4. Lappi +1min 5.9sec
5. Neuville +1min 12.9sec
6. Fourmaux +2min 8.1sec