Rally Estonia: Απλά ο καλύτερος!!

Κλάση ανώτερος ήταν στην Εσθονία ο Kalle Rovanperä. O 21χρονος σημείωσε την πέμπτη νίκη στη φετινή σεζόν και θέλοντας και μη είναι το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο.

Ο Rovanperä δείχνει ότι έγινε ένα με το GR Yaris, πιέζει όποτε θεωρεί αναγκαίο και με σωστή στρατηγική φαίνεται ότι οι νίκες έρχονται εύκολα.

Στη σημερινή τελευταία μέρα ήταν και πάλι ανίκητος και με την ικανότητα να οδηγεί γρήγορα σε όλες τις επιφάνειες, δεν είχε κανένα πρόβλημα στην βρεγμένη power stage να κερδίσει με σχετική ευκολία μαζεύοντας πέντε επιπλέον βαθμούς.

Ο Elfyn Evans έκανε το 1-2 για την Toyota μετά τον τερματισμό στη δεύτερη θέση. Και αυτός όπως και οι υπόλοιποι υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Φινλανδού αφού δεν μπόρεσε ούτε σε αυτό τον αγώνα να συγκριθεί μαζί του.

Τρίτος τερμάτισε ο Ott Tanak. O Εσθονός ήταν η ελπίδα των Εσθονών για νίκη στον αγώνα και έκανε ότι καλύτερο μπορούσε καθώς τα Hyundai προς το παρόν δεν μπορούν να συγκριθούν με τα Yaris. Θέματα με το στήσιμο άφησαν εκτός διεκδίκησης της νίκης τους οδηγούς της ομάδας, με τον Thierry Neuvile να τερματίζει τέταρτος και να χάνει σημαντικό έδαφος στο κυνήγι του τίτλου αφού πλέον απέχει 83 βαθμούς από τον Rovanperä.

Στην πέμπτη θέση ολοκλήρωσε ο Takamoto Katsuta (GR Yaris), έκτος ο Esapekka Lappi (GR Yaris) και έβδομος ο Adrien Fourmaux, με FordPuma.

Την πρώτη οκτάδα συμπλήρωσε ο Andreas Mikkelsen με Skoda Fabia, ο οποίος ήταν νικητής στην κατηγορία WRC 2.

Τον Αύγουστο το WRC πάει Φινλανδία. Στην έδρα της η Toyota αλλά και ο Rovanperä θέλουν τη νίκη μπροστά στο δικό τους κοινό.

1. Rovanperä 2hr 54min 29.0sec
2. Evans +1min 09.0sec
3. Tänak +1min 55.7sec
4. Neuville +3min 53.3sec
5. Katsuta +4min 13.4sec
6. Lappi +4min 49.9sec

Βαθμολογία οδηγών

  1. Kalle Rovanperä 175
  2. Thierry Neuville 92
  3. Elfyn Evans 79
  4. Ott Tanak 77
  5. Takamoto Katsuta 73

Βαθμολογία κατασκευαστών

  1. TOYOTA GAZOO RACING                              298
  2. HYUNDAISHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM 211
  3. M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM           157
  4. TOYOTA GAZOO RACING WRT NG                80