Rally Di Roma Capitale 2019: Το πάρτι των Ιταλών

Giandomenico BASSO

Οι Ιταλοί οδηγοί έκαναν πάρτι στον αγώνα της χώρας τους καθώς τρείς τοπικοί οδηγοί κατάφεραν να τερματίσουν στις τρείς πρώτες θέσεις.


O πρωταθλητής του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλι Giandomenico Basso με την επιστροφή του κατάφερε να ανεβεί στο πρώτο σκαλοπάτι του βάθρο στο Rally Di Roma Capitale. Ο οδηγός της Loran SRL πήρε πανάξια την νίκη, ενώ ήταν σε θέση βάθρου από τις πρώτες ειδικές. Πήρε το προβάδισμα στην τέταρτη ειδική διαδρομή και το διατήρησε μέχρι το τέλος του αγώνα.


Το μοναδικό του λάθος το έκανε σε πέρασμα από μια διασταύρωση στην 10η ειδική, το οποίο του κόστισε γύρω στα 24 δευτερόλεπτα, επιτρέποντας στον Simone Campedelli (Orange 1 M-Sport Rally Team) να τον πλησιάσει.

Simone CAMPEDELLI

Ο Campedelli ανέβασε το ολοκαίνουργιο Ford Fiesta R5 M-Sport στο ντεμπούτο του στο ERC στο δεύτερο σκαλοπάτι του βάθρου. Ξεκίνησε από την ένατη θέση μετά από ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε στην δεύτερη ειδική διαδρομή ανεβαίνοντας μέχρι την τρίτη θέση.
Ακολούθως εκμεταλλεύτηκε την ποινή που δέχτηκε ο Alexey Lukyanuk (Saintéloc Racing) για να πάρει στο τέλος την δεύτερη θέση γενικής.


Ο Campedelli κατάφερε να γράψει τον πρώτο ταχύτερο χρόνο στην ειδική διαδρομή στο Affile-Bellegra με το νέο Fiesta, αν και είχε την ανάλογη ταχύτητα του Andrea Crugnola, ο οποίος είχε βρεθεί από νωρίς στην πρωτοπορία πριν ένα σκασμένο ελαστικό τον ρίξει στην 10η θέση.

Andrea CRUGNOLA

Μετά από αυτό το περιστατικό ο Crugnola είχε αποστολή. Κέρδισε 13 από τις 16 ειδικές του αγώνα κάνοντας άλμα στη γενική κατάταξη την Κυριακή, ξεπερνώντας τον Lukyanuk για την τελευταία θέση στο βάθρο στην Ostia superspecial.

Alexey LUKYANUK

Παρά την ποινή που του στέρησε μια πιθανή δεύτερη θέση, ο Lukyanuk εξακολουθεί να είναι στη μάχη του τίτλου, καθώς ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Łukasz Habaj (Sports Racing Technologies) εγκατέλειψε το Σάββατο, με τον Ρώσο να καταφέρνει να σκοράρει μόνο τους βαθμούς τη τέταρτης θέσης.

Filip MARES

Ο Filip Mareš (ACCR Czech Team Rally) σημείωσε μια κρίσιμη νίκη στην κατηγορία ERC1 απέναντι στον Chris Ingram (Toksport WRT), ενώ το δίδυμο χώριζε μια διαφορά 17,6 δευτερολέπτων μετά το τέλος του αγώνα. Ο Mareš τερμάτισε στην πέμπτη θέση και ο Ingram στην έκτη.

Με αυτή τη νίκη, ο Mareš μεταβαίνει στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς για την κατηγορία ERC1 Junior – τον αγώνα του ERC στην πατρίδα του, το Barum Czech Rally Zlín – και έχει ακόμα την ευκαιρία να επικρατήσει του Ingram στην μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Chris INGRAM

Οι Ingram και Norbert Herczig (MOL Racing Team) πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα ανταλλάζοντας θέσεις μεταξύ πέμπτης και έκτης, η οποία έγινε έκτη και έβδομη όταν ο Crugnola τους πέρασε στο τελευταίο “loop”.

Norbert HERCZIG

Οι ελπίδες για το Herczig ήταν υψηλές όταν ξεπέρασε τον Ingram, καθώς ο επικεφαλής του πρωταθλήματος ERC1 είχε δύο σπιναρίσματα στην Rocca Santo Stefano. Αλλά ήταν μόνο προσωρινή η χαρά αφού έχασε κρίσιμα δευτερόλεπτα στο απογευματινό πέρασμα της Affile-Bellegra όταν ξέχασε να αλλάξει το πρόγραμμα του αγωνιστικού του αφήνοντας το σε stage mode στα τα πρώτα χιλιόμετρα της ειδικής.

Lukasz HABAJ

Ο Mārtiņš Sesks (LMT Autosporta Akadēmija) εξαργύρωσε το δεύτερο βραβείο από την κατάκτηση του περσινού πρωταθλήματος Junior ERC3 με την τρίτη θέση στο ERC1 Junior. Μετά από ένα βάθρο γενικής στο γνώριμο έδαφος της Λετονίας, ο Sesks είχε επιλέξει τη Ρώμη για το δεύτερο βραβείο για να πάρει περισσότερη εμπειρία στην άσφαλτο. Είχε σταθερό ρυθμό και κατάφερε να εξασφαλίσει την όγδοη θέση γενικής.

Ο Umberto Scandola (Hyundai Motorsport N), μοναδικός δύο φορές νικητής του Rally di Roma Capitale, έτρεχε στην πρώτη πεντάδα το Σάββατο, αλλά ένα σκασμένο ελαστικό στον τέλος της μέρας του κόστισε τρία λεπτά ρίχνοντας τον στην 9η θέση.

Ήταν σχεδόν ένα λεπτό γρηγορότερος από τον Sesks στις δέκα ειδικές της Κυριακής, αλλά η απώλεια χρόνου του Scandola στο πρώτο σκέλος, δεν του επέτρεψε να κυνηγήσει την οποιαδήποτε θέση την Κυριακή.

Ο Vojtěch Štajf (ACCR Czech Rally Team) ολοκλήρωσε την πρώτη δεκάδα περνώντας τον Hiroki Arai (STARD) στην 11η και την νικήτρια του ERC Ladies Trophy Emma Falcón (Rallye Team Ισπανία) στην 12η την Κυριακή μετά από ένα δύσκολο πρώτο σκέλος του είχε κοστίσει αρκετά λεπτά.

Επόμενος αγώνας το Barum Czech Rally Zlin, το οποίο θα διεξαχθεί από στις 16-18 Αυγούστου.

results