4ος Αγώνας Drift by Psaltis ENEOS: Νίκη και κορυφή για τον Πάμπο Χαραλάμπους

Στην ιστορία πέρασε και ο τέταρτος αγώνας Drift by Psaltis ENEOS, ο οποίος διεξήχθη το Σάββατο 20 Ιουλίου στην πίστα Achna Speedway με διοργανωτή το Power Drift Club.


Οι προσδοκίες για τον τέταρτο αγώνα ήταν ψηλές από τους οργανωτές καθώς στόχος ήταν να διοργανωθεί νυκτερινός αγώνας. Ομολογουμένως, το στοίχημα κερδήθηκε καθώς όλα σχεδόν δούλεψαν στην εντέλεια, με τον κόσμο που παρευρέθει να απολαμβάνει ένα αγώνα αντάξιο των προσδοκιών του Σωματείου.


Αγωνιστικά, με το επίπεδο να ανεβαίνει από πλευράς αθλητών, αναμενόταν ακόμα ένας συναρπαστικός αγώνας ο οποίος θα κρινόταν στις λεπτομέρειες, τόσο στην κατηγορία PRO, όσο και στην κατηγορία Semi Pro. Όλα ξεκίνησαν στις 15:30 το απόγευμα με τα ελεύθερα δοκιμαστικά, ακολούθησαν τα μονά βαθμολογημένα και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με τις διπλές μάχες.


Κάνοντας αρχή από την κατηγορία PRO, τα νυκτερινά διπλά περάσματα αναμφίβολα αύξαναν το βαθμό δυσκολίας για όλους καθώς θα έπρεπε να ανταπεξέλθουν εκτός από το σκοτάδι και από τον καπνό του προπορευόμενου οδηγού. O Πάμπος Χαραλάμπους ήταν ο κερδισμένος της μέρας καθώς η νίκη που πέτυχε τον ανέβασε από τρίτο, πρώτο στη βαθμολογία. Στα μονά βαθμολογημένα περάσματα είχε την πέμπτη καλύτερη βαθμολογία, όμως από κει και πέρα ανέβασε ρυθμό και κατάφερε να αποκλείσει δύσκολους αντιπάλους. Η μονομαχία με τον Νικόλα Νικόλα Πατάκ κάλλιστα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σαν τελικός. Οδηγώντας και οι δυο στο όριο, η ζυγαριά έγειρε μετά το τέλος της μάχης προς το μέρος του Χαραλάμπους αφού κρίθηκε στις λεπτομέρειες.


Ακολούθως απέκλεισε τον Άντρο Αντωνίου και στον ημιτελικό βρέθηκε ίσως με τον πιο φορμαρισμένο οδηγό της μέρας, τον Πάμπο Τσουρή. Έγινε ακόμα μια συγκλονιστική μάχη μεταξύ των δύο όπου κρίθηκε ξανά στις λεπτομέρειες υπέρ του Χαραλάμπους. Στο μεγάλο τελικό αντιμετώπισε τον πολύ καλό Κυριάκο Μάριου (Τσόδα), τον οποίο επίσης κέρδισε πανηγυρίζοντας τη δεύτερη του νίκη στη φετινή σεζόν.

Σε δηλώσεις του ο νικητής του αγώνα Πάμπος Χαραλάμπους μας ανάφερε, «Ήταν ένας εξαιρετικός αγώνας, κατάφερα να κερδίσω και με την νίκη μου αυτή να ανεβώ στην πρώτη θέση στην γενική κατάταξης. Στόχος μας είναι η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος, Θα ήθελα επί της ευκαιρίας να συγχαρώ το PowerDriftClubγια την εξαιρετική διοργάνωση του νυχτερινού αγώνα. Ευχαριστίες θέλω να δώσω σε όλους τους θεατές που ήρθαν στον αγώνα δίνοντας σε εμάς την δύναμη να πιέσουμε στο όριο προσφέροντας τους εξαιρετικό θέαμα. Οι ευχαριστίες πάνε επίσης και στην ομάδα που με στηρίζει σε κάθε αγώνα για να μπορώ και εγώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στους χορηγούς και υποστηρικτές μου οι οποίοι είναι δίπλα μου και με στηρίζουν για να μπορώ να διαγωνίζομαι και αυτοί είναι οι FilipposCarService, GDAutocare, PsaltisAutoparts- EneosOil, Πικκής Μέτρημα Τιμονιού, PoumbouridesTyresService, AutoartStudio, ASkourosExhaust, HardKnock, CarClub(Cy), TFygas. Καλό καλοκαίρι, ραντεβού τον Σεπτέμβριο στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς».

 


Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μάριου (Τσόδας) έκανε ίσως την καλύτερη του φετινή εμφάνιση και επιβραβεύτηκε με τη δεύτερη θέση. Στα μονά βαθμολογημένα περάσματα ήταν έκτος, ενώ στις διπλές μονομαχίες απέκλεισε κατά σειρά τους Πάμπο Νικολάου και Χρίστο Ελευθερίου (Μαύρο), για να χάσει όπως προαναφέραμε στον τελικό από τον Πάμπο Χαραλάμπους.


Τρίτος ολοκλήρωσε ο Πάμπος Τσουρή ο οποίος κέρδισε στο μικρό τελικό τον Χρίστο Ελευθερίου (Μαύρο). Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά έδειχνε ότι η χάραξη της διαδρομής ήταν κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του. Σημείωσε την ψηλότερη βαθμολογία και συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στα διπλά περάσματα. Αρχικά ξεπέρασε το εμπόδιο του Παναγιώτη Νικολάου και στη συνέχεια έφτασε μέχρι και τον ημιτελικό αποκλείοντας τον Στέλιο Ζαχαρία.


Αρκετά καλός, έχοντας σταθερή απόδοση κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν και ο Χρίστος Ελευθερίου (Μαύρος) ο οποίος απέκλεισε τον Νεόφυτο Φικάρδου στους 16 και περνώντας στην οκτάδα απέκλεισε ένα από τα φαβορί για τη νίκη, τον Γιώργο Χριστοφόρου (Έλα Κόκο). Στην τετράδα έχασε από τον Κυριάκο Μάριου (Τσόδα) και στον μικρό τελικό από τον Παμπο Τσουρή.


Συγκλονιστική εξέλιξη είχε και η κατηγορία SemiPro. Και σε αυτή την κατηγορία οι διαγωνιζόμενοι έδειξαν ότι ανέβηκαν επίπεδο καθώς παρακολουθήσαμε από ορισμένους περάσματα κατηγορίας PRO. Η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του Βασίλη Χριστοφόρου τον έφερε πρώτο στη βαθμολογία σε ένα συναρπαστικό και ανατρεπτικό φετινό πρωτάθλημα.
Από τα ελεύθερα δοκιμαστικά ξεχώρισαν δυο οδηγοί με τα εκπληκτικά περάσματά τους. Οι Βασίλης Χριστοφόρου και Πόλυς Κωνσταντίνου κυριολεκτικά ζωγράφιζαν, καταφέρνοντας αμφότεροι να σημειώσουν τις δυο καλύτερες βαθμολογίες, με πρώτο τον Πόλυ Κωνσταντίνου.


Στα διπλά περάσματα ο Βασίλης Χριστοφόρου συνέχισε να έχει τον καταιγιστικό ρυθμό που είχε από την αρχή του αγώνα και έφτασε στον τελικό αποκλείοντας τους Χρίστο Χαραλάμπους και Παναγιώτη Μιχαήλ. Στον τελικό, ο οποίος κρίθηκε και σε αυτή την κατηγορία στις λεπτομέρειες, κέρδισε τον Πόλυ Κωνσταντίνου.

Μετά τον αγώνα ο νικητής ανέφερε, «Ήταν από τους ομορφότερους αγώνες που έχω κάνει. Με την αδρεναλίνη στο μάξιμουμ αγωνιστήκαμε κατά τη διάρκεια της νύκτας μπροστά από τόσο κόσμο που ήρθε να μας δει. Όσον αφορά τον αγώνα, είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πάρω την πρώτη θέση. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα μου, όλους όσους είναι δίπλα μου και φυσικά τους σπόνσορες μου που είναι το Γκαράζ Γιώργος Χριστοφόρου, την εταιρία Ψάλτης και το Michaelas Group».


Από την πλευρά του ο Κωνσταντίνου έδειχνε ορεξάτος από την αρχή του αγώνα. Έχοντας πανομοιότυπες διελεύσεις σε όλα τα περάσματα η πρώτη θέση στα μονά βαθμολογημένα θεωρούμε ότι ήρθε φυσιολογικά. Στις διπλές μονομαχίες απέκλεισε τον Αντρέα Νέστωρα και στη συνέχεια έχασε στον τελικό από τον Βασίλη Χριστοφόρου. Ο Αντρέας Νέστωρας ολοκλήρωσε στην τρίτη θέση καθώς κέρδισε τον Παναγιώτη Μιχαήλ στο μικρό τελικό.


Αρκετά καλοί ήταν και άλλοι οδηγοί οι οποίοι όμως δεν κατάφεραν να διακριθούν. Αναμφίβολα ξεχωρίζει ο Τάκης Χριστοφή (Τακαμούρα), ο οποίος με περάσματα “ξυράφι” και αρκετό καπνό, κατάφερε να ξεσηκώσει τους φιλάθλους που ήταν στην κατάμεστη κερκίδα. Υπήρξαν και οι άτυχοι του αγώνα οι οποίοι δεν κατάφεραν να τον ολοκληρώσουν Ένας εξ αυτών ήταν και ο Δώρος Φραντζέσκου ο οποίος αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα, γεγονός που τον άφησε εκτός αγώνα.


Με τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί μετά και τον τέταρτο αγώνα, όλα πλέον είναι πιθανά αφού κανένας δεν έχει σοβαρό προβάδισμα στην κατηγορία Pro, αλλά ούτε και στη Semipro. Ο τελευταίος αγώνας τον Σεπτέμβριο είναι διπλός και εκεί όλα είναι πιθανά και όλα μπορούν να συμβούν.


Ακολουθεί ένα μεγάλο διάλειμμα μέχρι τον Σεπτέμβριο με τις καλοκαιρινές διακοπές να μεσολαβούν. Οι οδηγοί έχουν την ευκαιρία να ξεκουραστούν και παράλληλα να προετοιμάσουν τα αυτοκίνητα τους για την τελευταία μάχη της χρονιάς, η οποία θα κρίνει το φετινό πρωταθλητή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ-4ου-ΑΓΩΝΑ-Κ-ΓΕΝΙΚΗ-ΚΑΤΑΤΑΞΗ-2019

Στάθης Ευσταθίου

Φωτογραφίες: Στάθης Ευσταθίου/Μιχάλης Κοντογιώργης/Κούλλης Κυριάκου