Rally DAKAR 2020 – Μέρα 8η: Αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του Al-Attiyah

Χωρίς τις κατηγορίες μοτοσυκλετών και Quad συνεχίστηκε η όγδοη μέρα του Dakar, μετά το θάνατο του Paulo Gonçalves χθες μετά από πτώση που είχε με τη μοτοσυκλέτα.

Οι υπόλοιπες κατηγορίες αγωνίστηκαν κανονικά σήμερα και τα δεδομένα στην κατηγορία αυτοκινήτων διαφοροποιήθηκαν σήμερα μετά και τον τερματισμό των διαγωνιζομένων. Αυτή τη φορά κανένας από τους πρωταγωνιστές δεν κατάφερε να πλασαριστεί ψηλά στη γενική κατάταξη.

Την πρώτη του νίκη σε αυτή την κατηγορία πήρε ο Mathieu Serradori, οδηγώντας ένα Century Buggy. Το καλύτερο του αποτέλεσμα μέχρι στιγμής σε Dakar πέτυχε και ο Fernando Alonso (Toyota Hilux) ο οποίος ήταν δεύτερος γενικής, ενώ στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Orlando Terranova με ΜΙΝΙ.

Οι πρωταγωνιστές δεν τα πήγαν και τόσο καλά σήμερα καθώς έχασαν αρκετό χρόνο, με τον Stephane Peterhansel να ολοκληρώνει ένατος, ο Al-Attiyah ολοκλήρωσε 11ος και ο Sainz 15ος.

Αυτός που επωφελήθηκε περισσόετρο από τους τρείς ήταν ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) ο οποίος κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από τον πρωτοπόρο Carlos Sainz (MINI) στα 6 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, αναπτερώνοντας έτσι τις ελπίδες του για νίκη. Ο Staphane Peterhansel εξακολουθεί να είναι τρίτος, με τους Yazeed Al-Rajhi και Orlando Terranova να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Στην κατηγορία φορτηγών ο Andrey Karginov (ΚΑΜΑΖ) πετούσε σήμερα και μετά από μια εμφαντική εμφάνιση κέρδισε σήμερα με διαφορά σχεδόν έξι λεπτών από το δεύτερο Anton Shibalov (KAMAZ). Ο Χιλιανός Ales Loprais (Praga V45 DKR) ήταν ο οδηγός που τερμάτισε τρίτος.

Στη γενική κατάταξη ο Andrey Karginov μετά την σημερινή εμφάνιση εκτόξευσε τη διαφορά στα 27 λεπτά από το δεύτερο Anton Shibalov και θεωρείται πλέον το φαβορί για νίκη. Ο Siarhei Viazovich (ΜΑΖ) χωρίς να απειλεί και να απειλείται εξακολουθεί να είναι τρίτος.

Τέλος, στην κατηγορία SSV ο πρωτοπόρος Casey Currie είχε δύσκολη μέρα χάνοντας αρκετό χρόνο. Ο Reinaldo Varela (CAN-AM) είναι ο οδηγός που κέρδισε σήμερα την όγδοη διαδορμή ενώ δεύτερος 32 δευτερόλεπτα πίσω του ολοκλήρωσε ο Francisco Lopez (CAN-AM). Ο Austin Jones, επίσης με CAN-AM τερμάτισε στην τρίτη θέση.

Στη γενική κατάταξη ο Casey Currie εξακολουθεί να προηγείται, έχοντας προβάδισμα 15 λεπτών από το δεύτερο Francisco Lopez, ενώ ο Sergei Karyakin (CAN-AM) εξακολουθεί να είναι τρίτος.

Η ένατη διαδρομή είναι από την Al Dawasir στην Haradh και είναι μήκους 410 αγωνιστικών χιλιομέτρων. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικοί σε αυτή τη διαδρομή καθώς το έδαφος είναι σκληρό και κρύβει παγίδες που ίσως στοιχίσουν…