Hyundai Motorsport: Στόχος και οι δυο τίτλοι το 2020

H Hyundai Motorsport υπογράμμισε τις προθέσεις της για το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, όπου στόχο έχει να διεκδικήσει τους τίτλους οδηγών και κατασκευαστών, ξεκινώντας από τον πρώτο αγώνα στο Μόντε Κάρλο ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 23 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου.

Οι περσινοί πρωταθλητές κατασκευαστών θα συμμετάσχουν με τέσσερα πληρώματα στην έβδομη τους χρονιά στο WRC. Ο πρωταθλητής οδηγών Ott Tanak, μαζί με τον Thierry Neuville είναι οι οδηγοί που θα τρέξουν σε όλους τους αγώνες με το Hyundai i20 Coupe, ενώ οι Dani Sordo και Sebastien Loeb θα μοιραστούν το τρίτο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Στο ανανεωμένο ημερολόγιο, η Hyundai θα κινηθεί σε νέα εδάφη όπου μεταξύ αυτών είναι η Κένυα (Ιούλιος), Νέα Ζηλανδία (Σεπτέμβριος) και Ιαπωνία (Νοέμβριος). Η απόδοση και αξιοπιστία του Hyundai i20 Coupe WRC βελτιώθηκε σημαντικά το 2019, καθώς η ομάδα κατάφερε να κερδίσει σε άσφαλτο (Κορσική), χώμα (Αργεντινή/Σαρδηνία) και επίσης σε μεικτή επιφάνεια (Ισπανία). Η ομάδα γνωρίζει ότι πρέπει να διπλασιάσει τις προσπάθειες της αν θέλει να έχει το πάνω χέρι έναντι των ανταγωνιστών της και για να μπορέσει να κυνηγήσει και τους δυο τίτλους.

Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Andrea Adamo ανέφερε: «Είχαμε μια άκρως επιτυχημένη χρονιά το 2019, όμως το 2020 όλα ξεκινάνε από την αρχή. Οι στόχοι μας για τη φετινοί σεζόν είναι ξεκάθαροι: Να παλέψουμε για τη νίκη σε όλους τους αγώνες και οι οδηγοί μας να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών. Ξέρουμε ότι ο ανταγωνισμός θα είναι και πάλι έντονος και έτσι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το πακέτο μας είναι όσο πιο δυνατό γίνεται. Αναμφισβήτητα έχουμε την πιο δυνατή ομάδα όσον αφορά τους οδηγούς, με τους Thierry, Ott, Dani και Sebastien. Αυτό αντανακλάτε στη φήμη της Hyundai στη διεθνή σκηνή όπου μπορούμε να προσελκύσουμε τέτοια ταλέντα. Εγώ, είμαι συγκεντρωμένος και ανυπόμονος στο τι θα φέρει η νέα σεζόν».