Rally DAKAR 2020 – Μέρα 7η: Μαύρη μέρα για το Dakar – Απεβίωσε ο Paulo Gonçalves

Δυστυχώς η συνέχεια του φετινού Dakar μετά το διάλειμμα του Σαββάτου δεν ήταν η καλύτερη. Ο Paulo Gonçalves ο οποίος συμμετείχε για 13η φορά σε Dakar, έμπειρος και αγαπητός πρωταθλητής στην οικογένεια των Rally-Raid, στο 276 χιλιόμετρο της σημερινής μέρας είχε πτώση η οποία του στοίχησε τη ζωή. Τον Gonçalves προσπάθησαν να βοηθήσουν οι συναθλητές του Kevin Benavides και Toby Price οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στη σκηνή προτού μεταφερθεί με ελικόπτερο στο νοσοκομείο όπου απλά διαπιστώθηκε θάνατος του.

Στη σκιά του θανάτου του Gonçalves, ο Kevin Benavides (Honda) ήταν ο αναβάτης που κέρδισε την έβδομη διαδρομή στην κατηγορία μοτοσυκλετών καθώς κέρδισε τον ομοσταυλό του Joan Barreda Bort, με τον αναβάτη της εργοστασιακής ΚΤΜ νMatthias Walkner α ολοκληρώνει τρίτος.

Ο πρωτοπόρος του αγώνα Ricky Brabec έκανε αγώνα τακτικής και χωρίς να ρισκάρει εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα 24 λεπτών από το δεύτερο Pablo Quintanilla, με τον Jose Ignacio Florimo να συμπληρώνει μέχρι στιγμής την πρώτη τριάδα.

Στην κατηγορία αυτοκινήτων ο Carlos Sainz (MINI) αντέδρασε σωστά μετά τα μέσα της έβδομης διαδρομής καταφέρνοντας να καλύψει το χαμένο έδαφος και στο τέλος να κερδίσει για τρίτη φορά φέτος ειδική στο Dakar. Με αυτό το αποτέλεσμα αύξησε περεταίρω τη διαφορά από το δεύτερο σε ειδική και γενική κατάταξη Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) στα 10 λεπτά και η πλάστιγγα φαίνεται ότι γέρνει σιγά σιγά προς το μέρος του.

Από την πλευρά του, ο Καταρινός οδηγός όσο και να προσπαθεί δεν έχει τις απαντήσεις μέχρι στιγμής και τα περιθώρια όσον αφορά τη νίκη σύντομα θα αρχίσουν να στενεύουν. O ομόσταυλος του Sainz, Stephane Peterhansel, τερμάτισε τρίτος στη σημερινή διαδρομή παραμένοντας έτσι τρίτος και στη γενική κατάταξη, με τις ελπίδες για διάκριση να λιγοστεύουν όσο περνούν οι μέρες.

Η επέλαση των ΚΑΜΑΖ στην κατηγορία φορτηγών συνεχίστηκε και σήμερα με ακόμα μια εμβληματική εμφάνιση. Ο αποφασισμένος Andrey Karginov κέρδισε ακόμα μια ειδική διαδρομή, με τους ομόσταυλούς του Dmitry Sotnikov και Anton Shbalov να ολοκληρώνουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Σημείο αναφοράς είναι το γεγονός ότι τους πρώτους δυο μετά από 546km τους χώρισαν μόλις τρία δευτερόλεπτα, με τη μέση ωριαία ταχύτητα να είναι στα 109km!!!.

Στη γενική κατάταξη ο Andrey Karginov εξακολουθεί να προηγείται, έχοντας προβάδισμα 21 λεπτών από το δεύτερο Dmitry Sotnikov, ενώ τρίτος εξακολουθεί να είναι ο Siarhei Viazovich.

Στην κατηγορία Quad, ο πρωτοπόρος Ignacio Casale (Yamaha Raptor) ελέγχει πλήρως το ρυθμό και προς το παρόν δεν απειλείται από κανένα. Η νίκη στην έβδομη ειδική διαδρομή πήγε στον Simon Vitse (Yamaha Raptor), ενώ δεύτερος με 11 δευτερόλεπτα διαφορά τερμάτισε ο Giovanni Enrico (Yamaha Raptor). Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Ignacio Casale ο οποίος έχει ένα τεράστιο προβάδισμα 36 λεπτών στη γενική κατάταξη από το δεύτερο Simon Vitse, με τον Rafal Sonik να εξακολουθεί να βρίσκετε στην τρίτη θέση.

Αλλαγή δεδομένων είχαμε στην κατηγορία SSV. Ο μέχρι πρότινος πρωτοπόρος στη γενική κατάταξη Francisco Lopez Contrardo έχασε σχεδόν μια ώρα και μαζί την πρωτοπορία. Η νίκη σήμερα πήγε στον Blade Hildebrand (OT3), με τους Casey Currie (CAN-AM) και Aron Domzala (CAN-AM) να τερματίζουν δεύτερος και τρίτος αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη πρώτος πέρασε ο Casey Currie και ο Francisco Lopez Contrardo μετά τον χαμένο χρόνο οπισθοχώρησε δεύτερος. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Sergei Karyakin (CAN-AM).

Πέντε ειδικές διαδρομές μας χωρίζουν από τον τερματισμό του φετινού Dakar. Η 8η διαδρομή είναι μήκους 477 αγωνιστικών χιλιομέτρων και οι διαγωνιζόμενοι θα περάσουν από βουνά, αμμόλοφους και φαράγγια. Οι λάτρεις της ταχύτητας έχουν την ευκαιρία να κινηθούν με τέρμα γκάζι καθώς στην 8η διαδρομή υπάρχει μια ευθεία με μήκος 40km!!!
Για τις μοτοσικλέτες και Quads η 8η διαδρομή ακυρώθηκε από τους διοργανωτές και έτσι δε θα αγωνιστούν αύριο μετά το θάνατο του Paulo Gonçalves, ως ένδειξη πένθους.