Rally DAKAR 2020 – Μέρα 4η: Αντεπίθεση Peterhansel – Αντέχει στην πρωτοπορία ο Sainz

Από τη Neom στην Al Ula κινήθηκαν οι διαγωνιζόμενοι την τέταρτη μέρα του Dakar έχοντας να καλύψουν μια απόσταση 453 αγωνιστικών χιλιομέτρων.

Αυτός που ξεχώρισε την τέταρτη μέρα δεν ήταν άλλος από τον Stephane Peterhansel (MINI) ο οποίος αντεπιτέθηκε κερδίζοντας τη διαδρομή όπου παράλληλα σημείωσε την 77η νίκη σε Dakar.

Πέραν τούτου ο Peterhansel έγινε ο δεύτερος διαγωνιζόμενος μετά τον Giniel De Villliers που κέρδισε ειδική σε Dakar σε τρείς ηπείρους. Ο οδηγός της ΜΙΝΙ, ο οποίος κέρδισε έξι αγώνες με μοτοσυκλέτα και τρείς με αυτοκίνητο στην Αφρική τις δεκαετίες 1990 και 2000, αν καταφέρει να φύγει νικητής τότε θα γίνει ο πρώτος που κερδίζει Dakar σε τρείς διαφορετικές ηπείρους.

Αυτός που υπέρβαλε εαυτόν για να κρατηθεί ψηλά στη γενική κατάταξη ήταν ο Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux) ο οποίος ξεκίνησε την τέταρτη μέρα με ποινή τριών λεπτών, καθώς την τρίτη μέρα δεν άφησε άλλο διαγωνιζόμενο να τον προσπεράσει παρά τις προειδοποιήσεις που είχε.

Η απόδοση του κινήθηκε σε ψηλά στάνταρ ολοκληρώνοντας έτσι δεύτερος την τέταρτη διαδρομή δύο λεπτά και 26 δευτερόλεπτα πίσω από τον Peterhansel. Τρίτος τερμάτισε ο Carlos Sainz (Toyota Hilux), με τους Yazeed Al Rajhi (Toyota Hilux) και Matthie Serradori (Century Baggy) να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Στη γενική κατάταξη ο Sainz εξακολουθεί να προηγείται, με τον Al-Attiyah να παραμένει δεύτερος και να διατηρεί τη μεταξύ τους απόσταση στα τρία λεπτά. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Stephane Peterhansel.

Ο Jase Ignacio Corneiro ήταν ο μεγάλος νικητής την τέταρτη μέρα στις μοτοσυκλέτες. Ο εργοστασιακός αναβάτης της Honda απέδειξε ότι αξίζει να είναι στις τάξεις του HRC καθώς συνέχισε να προοδεύει και να επιβραβεύετε με την πρώτη του νίκη στο θεσμό.

Ο Χιλιανός συνεργάστηκε σε αυτή τη διαδρομή άψογα με τους δυο του ομόσταυλους, Ricky Brabec και Kevin Benavides καθώς η πλοήγηση ήταν αρκετά δύσκολη για τους αναβάτες.
Δεύτερος ολοκλήρωσε ο Benavides και τρίτος ο Ross Branch.

Στη γενική κατάταξη οι τρείς αναβάτες της Honda, Ricky Brabec, Kevin Benavides και Jose Ignacio Cornejo είναι στις τρείς πρώτες θέσεις.

Άτυχη είναι η ομάδα της εργοστασιακής Yamaha η οποία μετά τον Adrien Van Beveren που αποχώρησε χθες μετά από μια μεγάλη πτώση, είδε σήμερα και το δεύτερο καλύτερο της οδηγό, τον Xavier de Soultrait, να αποχωρεί, από τον αγώνα καθώς οδηγούσε τραυματίας μετά από πτώση που είχε στην τρίτη διαδρομή.

Τη δεύτερη του νίκη το 2020 πέτυχε ο Anton Shibalov (KAMAZ – MASTER) στην κατηγορία φορτηγών, όμως αυτός που ήταν κερδισμένος ήταν ο ομοσταυλός του Andrey Karginov καθώς με τη δεύτερη θέση ανέβηκε στην κορυφή της γενικής κατάταξης. Η κυριαρχία της KAMAZ – MASTER σε αυτή τη διαδρομή ολοκληρώθηκε με την τρίτη θέση του Dmitry Sotnikov.

Στη γενική κατάταξη ο Andrey Karginov πέρασε πρώτος όπως προαναφέραμε, με τον Siarhei Viazovich να οπισθοχωρεί στη δεύτερη θέση. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνει ο Anton Shibalov.

Στην κατηγορία Quad, ο Ignacio Casale (Yamaha Raptor) ήταν ο νικητής της μέρας, με τους Giovanni Enrico (Yamaha Raptor) και Simon Vitse (Yamaha Raptor) να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη γενική κατάταξη ο Ignacio Casale αύξησε το προβάδισμα του στα 21 λεπτά από το δεύτερο Giovanni Enrico, με τον Simon Vitse να συμπληρώνει μέχρι στιγμής την πρώτη τριάδα.

Στην κατηγορία SSV, ο 23χρονος και πρωτάρης στο θεσμό Αμερικανός Mitchell Guthrie (ΟΤ3) έκλεψε για ακόμα μια φορά την την παράσταση, καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά το 2020 διαδρομή έχοντας απέναντι του σαφώς πιο έμπειρους οδηγούς. Στη δεύτερη και τρίτη θέση σε αυτή τη διαδρομή ολοκλήρωσαν οι Aaron Domzala (CAN-AM) και Austin Jones (CAN-AM).

Στη γενική κατάταξη ο Jose Antonio Lopez εξακολουθεί να προηγείται, δεύτερος είναι ο Francisco Lopez Contardo και τρίτος ο Casey Currie.

Η τέταρτη διαδρομή είναι από της Al Ula στην Ha Il. Είναι μήκους 477km και αποτελείτε από 100% από άμμο. Μετά το πρώτο κομμάτι ακολουθούν αμμόλοφοι και οι οδηγοί που θα έχουν πλεονέκτημα είναι αυτοί που οδήγησαν και έχουν εμπειρία από προηγούμενους αγώνες.